fbpx

KONFERENCIÁK

Közösség.Hatás.Jövő. – A környezeti, társadalmi kihívásokra adott aktuális és hatékony vállalati megoldások című konferencia és EFFEKT 2030 – Az ESG megoldások díjának ünnepélyes átadása

Időpont: 2023. október 5. (csütörtök), 09.00 14.00

Helyszín: OTP Irodaház, 1138 Budapest, Váci út 135-139.

A fenntarthatóság, a fenntartható működés korunk legfontosabb és legsürgetőbb kérdése. A vállalatok is egyre inkább prioritásként kezelik a fenntarthatósági célokat. Az utóbbi időben a cégek számára a fenntarthatóság témaköréhez kapcsolódóan előtérbe kerülnek a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) elvek és a teljesítmény ezen elvek szerinti bemutatása, a jelentéstétel megismerése és bevezetése, illetve az ESG szempontok beintegrálása a vállalati működésbe. Egyre inkább megfigyelhető az is, hogy az ESG a vállalati fenntarthatóság kommunikációjának modern eszközévé válik. Ezekről, valamint a jelen és a jövő társadalmi, környezeti kihívásairól, megoldásairól, a vállalatok környezeti, társadalmi témákban kifejtett hatásairól lesz szó idei konferenciánkon.

Háziasszony:

Molnár Klára igazgató, szakmai vezető, Effekteam Egyesület

Házigazda:

Hajna Csongor társadalmi kapcsolatok tanácsadó, MNB

 

PROGRAM

08.15 – 08.55  Regisztráció, networking

08.55 – 09.00  Megnyitó

09.00 – 09.30  Gondolatébresztő előadás során szó lesz a fenntarthatóság és a jövő kapcsolatáról, arról, hogy milyen témák, trendek, kihívások befolyásolják a jövőben a cégek, valamint a társadalom működését.

Előadó: Kánai András, jövőkutató

09.30 – 10.10  Kerekasztal-beszélgetés keretében arról kérdezzük a résztvevőket, hogy tapasztalataik alapján napjainkban hol van egy-egy vállalat legnagyobb hatása/impaktje az ESG (környezeti, társadalmi, vállalatirányítási) területeit tekintve. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy az eszmecserében részt vevő cégek számára az ESG egyes területein most melyek és miért éppen azok a legfontosabb témák, továbbá e témák kapcsán milyen kihívásokkal szembesülnek, illetve milyen megoldásokat találnak.

Moderál: Pogány Éda, regionális fenntarthatósági és kommunikációs vezető, Syngenta

A beszélgetés résztvevői:

 • Bolyán Róbert, Social Impact Banking vezető, UniCredit Bank Hungary Zrt.
 • Károlyi Zsuzsanna, brand és marketing vezető, E.ON Hungária Zrt.
 • Maczelka Márk, kommunikációs vezető, SPAR Magyarország Kft.
 • Liptay Gabriella, marketing és kommunikációs vezető, KPMG Hungária Kft.
 • Szabó Gyula, zöld életmód tanácsadó, fenntarthatósági szakértő, Ökoszolgálat Alapítvány

10.10 – 10.50  Kerekasztal-beszélgetés során arról kérdezzük a beszélgetés résztvevőit, hogy jelenleg kik a legfontosabb stakeholdereik és miért. Arra is választ keresünk, hogy a munkatársak, a beszállítók, valamint a közösségi kapcsolatok (pl. támogatások, önkéntesség) terén melyek a legfontosabb témák, kihívások, és ezek kapcsán milyen megoldásokat, jó gyakorlatokat alkalmaznak az utóbbi időben.

Moderál: Schubauer Krisztina, humán erőforrás, marketing és kommunikációs ügyvezető igazgató, EXIM Hungary

A beszélgetés résztvevői:

 • Hevesi Nóra, kommunikációs vezető, Tesco-Global Áruházak Zrt.
 • Horváth Áron, fenntarthatósági vezető, CBRE Magyarország
 • Kanyó Roland, marketing és PR menedzser, dm Kft.
 • Nyilas Orsolya, külső kommunikációs vezető, Coca-Cola HBC Magyarország Kft.
 • Panulin Ildikó, vállalati kommunikációs főosztályvezető, Szerencsejáték Zrt.

10.50 – 11.30  Kávészünet, networking

11.30 – 13.00  World cafe – interaktív kiscsoportos beszélgetések a konferencia résztvevőivel a  gondolatébresztő előadás, illetve a kerekasztal-beszélgetések kapcsán

Moderátorok:

 • Mokos Katalin, szervezeti működésfejlesztő, minősített facilitátor és
 • Faix Kata, a Nemzetközi Facilitációs Szövetség professzionális minősítésű facilitátora, a kelet-közép-európai facilitátori közösség elnöke

13.00 – 13.30  Effekt 2030 – Az ESG megoldások díjának ünnepélyes átadása 

Kategóriánként a shortlistesek és a nyertesek bemutatása, a díjak átadása.

Kategóriák:

 • Zöld egyensúly
 • Mindenki társadalma
 • Értékteremtő üzlet

Közönségdíj és különdíjak

13.30- tól  Ebéd, networking

 

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 29. 12.00

A részvétel az esemény támogatóinak köszönhetően térítésmentes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni ide kattintva van lehetőség.

Az Effekt 2030 – Az ESG megoldások díja együttműködő partnerei: 

 

A 2022-es éves szakmai konferenciánkról és az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjának átadójáról készült videófelvételt itt nézheti meg és itt találja a meghívott előadókat és a teljes szakmai programot. 

A 2021-es éves szakmai konferenciánkról és az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjának átadójáról a közvetítést itt nézheti meg és itt találja a meghívott előadókat és a teljes szakmai programot. 

A 2020-as éves szakmai konferenciánkról és az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjának átadójáról a közvetítést itt nézheti meg és itt találja a meghívott előadókat és a teljes szakmai programot. 

A 2019-es éves szakmai konferenciánkról és az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjának átadójáról készült rövid filmet itt tekinthet meg, továbbá itt találja a meghívott előadókat és a teljes szakmai programot.

A konferenciák eddigi előadói:

 • 2022-10-06
 • 2021-10-01
 • 2020-10-01
 • 2019-10-03
 • 2016-10-12
 • 2015-10-01
 • 2014-10-02
 • 2013-10-03
 • 2012-10-04
 • 2011-12-11
 • 2009-12-10
 • 2008-12-09
 • KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – BIZALOMÉPÍTÉS ÉS TÁRSADALMI FENNTARTHATÓSÁG AZ ESG TÜKRÉBEN

  Az Effekteam éves szakmai konferenciája az üzleti szereplők közösségekért, munkatársakért és fogyasztókért vállalt felelősségének aspektusait járta körül, valamint bemutatta a legfontosabb kihívásokat, lehetőségeket és jógyakorlatokat a vállalati értékteremtés és felelősségvállalás területén. A meghívott nagyvállalati vezetők, üzleti fenntarthatósági szakértők és civil szervezetek szakemberei izgalmas előadások és szakmai kerekasztal-beszélgetés keretében tekintették át, hogyan segíti az ESG „S” komponensének vállalati integrációja az üzleti szereplők iránti bizalom erősítését és a társadalmi fenntarthatóság megteremtését. Az esemény második részében a vállalati szakemberekből és civil szervezetek képviselőiből álló, több mint 100 fős közönség is bekapcsolódhatott az eszmecserébe, és egy interaktív world café során megoszthatta a témával kapcsolatos gondolatait, személyes tapasztalatait.
 • KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ − Hazai vállalatok az ESG szempontok tükrében

  A környezet védelme, a fenntarthatóság kérdése egyre nagyobb problémát jelent az emberiség számára, amely immár rendszerszintű megoldást kíván. A vállalatokkal szemben is növekszik az elvárás, hogy működésük során ne csupán a részvényesi, befektetői érdekeket tartsák szem előtt, hanem a munkatársak, a beszállítók, az ügyfelek, a környezet és az ahhoz tartozó közösségek igényeit is vegyék figyelembe. Az ESG ehhez kínál egy adatalapú keretrendszert, amely környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontból vizsgálja és teszi mérhetővé a cégek működését. Az Effekteam éves szakmai konferenciáján gyakorló vállalati szakemberek, kutatók és non-profit szervezetek képviselői osztották meg gondolataikat arról, hogy milyen kihívásokat és lehetőségeket rejt magában az ESG szemléletű vállalati működés.

 • Közösség.Hatás.Jövő. – A vállalati felelősség 4 arca

  A koronavírus-járvány nyomán kialakult válság új, innovatív megoldások keresésére ösztönözte a vállalatokat az alkalmazottaikhoz fűződő viszonyukban, a partnerségeik kialakításában, a támogatási rendszerük átalakításában és a termék- és szolgáltatásfejlesztésben egyaránt. Az október 1-jén megrendezett Közösség.Hatás.Jövő – A vállalati felelősség 4 arca című online éves konferenciánkon a fenntarthatósági szakma elismert szakemberei beszéltek és beszélgettek arról, hogyan néznek szembe a vállalatok és a civilek az új kihívásokkal.

 • KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – Új dimenziók a vállalati felelősségvállalásban

  A változás és a megújulás jegyében rendeztük meg első konferenciánkat immár Effekteam néven. Üzleti fenntarthatósági vezetők, szakértők, civil szervezetek szakemberei, egy jövőkutató és a fiatal generáció képviselői osztották meg gondolataikat arról, hogy szerintük milyenné válik a jövő vállalata az őt körülvevő világ gazdasági, társadalmi és ökológiai változásában. A résztvevők ezután csoportokat alkotva, közösen keresték a válaszokat a saját területükön jelentkező kihívásokra. Itt adtuk át először az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díját.

 • Közösen a közösségért? avagy vállalatok a közösségek fejlődéséért

  A közel 200 fő részvételével megtartott eseményen elsősorban a helyi közösségek fejlesztése során szerzett tapasztalatokat osztották meg esettanulmányaikban a résztvevők, de mind az előadások, mind a kerekasztalbeszélgetések egyik lényeges, visszatérő eleme volt annak a megvitatása, hogy a vállalatok hogyan tudnak a kölcsönös hatásnövelés érdekében az üzleti stratégiájukhoz illeszkedő támogatási politikát kialakítani.

 • Társadalmi profit = Üzleti profit?

  Közel 150 szakember látogatott el a vállalati-, a civil- és az állami szektor képviseletében arra a konferenciánkra, amely a korábbi évekhez hasonlóan a vállalati társadalmi befektetések legfrissebb nemzetközi és hazai trendjeit és legfontosabb gyakorlati tapasztalatait osztotta meg a résztvevőkkel. A nemzetközi előadókat is felvonultató eszmecsere középpontjában a fiatalok munkaerő-piaci integrálását segítő vállalati támogatási programok legújabb megoldásai, illetve a vállalati támogatások nem pénzbeli erőforrásainak felhasználási lehetőségei álltak.

 • Amit mérünk, javulni fog!

  Két meghatározó trendről, a támogatási programok társadalmi és vállalati szinten elért eredmény- és hatásmérésének lehetőségeiről, illetve a hazai gazdasági neveléshez és a vállalkozásösztönzéshez kapcsolódó vállalati kezdeményezésekről cserélt eszmét a konferencia száznál is több résztvevője, ahol elsősorban a három szektor közötti szorosabb együttműködés gyakorlati lehetőségeit járták körbe a kerekasztal-beszélgetések során.

 • Fenntarthatóság a társadalmi befektetések szemszögéből

  Közel 130 hazai szakember vett részt a non-profit-, az üzleti- és az állami szektor képviseletében azon a konferenciánkon, ahol a társadalmi befektetéseknek a vállalati és a társadalmi fenntarthatóságban betöltött szerepét és jövőbeni lehetőségeit, illetve a vállalatok támogatási gyakorlata hitelesítésének előnyeit vitatták meg a résztvevők. Az előző évekhez hasonlóan a rendezvény záróprogramjaként került sor a Társadalmi Befektetések Díj pályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására.

 • Partnerség.Hatás.Innováció.

  Ismét találkozhattak egymással a hazai üzleti-, non-profit- és állami szektor felelős vállalati magatartásért elkötelezett szakemberei, hogy megoszthassák egymással a társadalmi befektetésekhez kapcsolódó tapasztalataikat a vállalati önkéntesség és a civil együttműködések terén. Megismerhették a legpéldamutatóbb vállalati ás civil partnerségen alapuló programokat, illetve azokat a friss tendenciákat, amelyek a hazai nagyvállalatok körében is a források elosztási folyamatának egyre tudatosabbá válását jelezték előre.

 • Partnerség. Hatás.Innováció. – új trendek a nagyvállalatok támogatási gyakorlatában

  A konferencia az egyik első olyan esemény volt Magyarországon, amely a társadalmi befektetéseket és azok hatékonyságát állította a középpontba. Az elhúzódó gazdasági válság során felmerülő társadalmi problémák és a szűkülő támogatási források adták az aktualitását azoknak az előadásoknak és kerekasztal beszélgetéseknek, melyek során a vállalati, kormányzati és non-profit vezetők, szakértők osztották meg a résztvevőkkel nézeteiket, szerteágazó gyakorlati tapasztalataikat.

 • A válság ellenére adományozni? Csakis hatékonyan!

  A konferencia keretében elsősorban az adományozás hatékonysága került a fókuszba: gyakorlati példákon és kutatási eredményeken keresztül vizsgáltuk meg, mire érdemes oda figyelni, ha a vállalat támogatások odaítélésére szánja el magát. Elsősorban a támogatási folyamat hatékonyságát növelő lépésekről hallhattak a résztvevők, de itt ismerkedhettek meg a hazai szakemberek a London Benchmarking Group a társadalmi befektetések hatékonyságát mérő módszertanával is.

 • Adományozók – egymás közt

  A konferencia 3 szekciójában mind céges, mind civil támogatók bemutatkoztak és tapasztalatot cseréltek. Kerekasztal beszélgetés keretében fény derült arra, hogy a különböző típusú adományozók hogyan élik meg a többi szektorban tevékenykedő támogatókkal való együttműködést, min áll vagy bukik meg az összefogás közöttük.