Szolgáltatások

Hitelesítés

A Felelős Támogató Védjegy a hazai vállalatok társadalmi befektetési gyakorlatának fejlesztő, minősítő, valamint kommunikációs eszköze. A védjegy három vizsgálati terület mentén minősíti, hitelesíti, fejleszti és ismeri el a vállalatok támogatási, társadalmi befektetési tevékenységét, úgymint a stratégia, menedzsment, átláthatóság. A jövőben a védjegy értékelési folyamatában törekszünk a hatékony környezeti és társadalmi befektetések szempontrendszerének mind hangsúlyosabb megjelenítésére.

Akik már elnyerték védjegyünket:

Hatásmérés

A London Benchmarking Group (LBG) modell egy vezető globális eszközrendszer a vállalati társadalmi befektetések eredményének és hatásának mérésére. Az LBG keretrendszer egy kiterjedt mérési rendszer, amelyet bármely vállalat alkalmazhat annak megértésére és menedzselésére, hogy milyen valódi eredményekkel és hatással járnak társadalmi befektetései. Az LBG-t használó vállalatok a világ vezető üzleti szereplői közül kerülnek ki, és nemzetközi LBG hálózat részét képezik.

A vállalatoknak segítünk a társadalmi befektetéseik kapcsán történő eredmény és hatásmérés vállalatnál történő bevezetésére, vagy az Effekteamhez történő kiszervezése esetén az LBG-modell alapján megvalósuló mérésre. A komplex rendszer szakértői segítség révén egy könnyen kiértékelhető, a döntéseket kiválóan támogató mátrix formájában összegzi és mutatja be a támogatói tevékenység, illetve tágabb értelemben egy vállalat társadalmi befektetéseinek eredményeit és hatását mind a társadalomra, mind a vállalatra nézve.

Akiknek már végeztünk hatásmérési szolgáltatásokat:

Stratégia

Teljes körű fenntarthatósági, CSR és/vagy társadalmi befektetési stratégia kialakítását, átalakítását, vagy akár nemzetközi stratégia helyi adaptálását is vállaljuk, de a már bevezetett gyakorlat felülvizsgálatában, fejlesztésében is segítünk megbízóinknak.

Akinek már készítettünk stratégiát:

Benchmarking

A társadalmi és piaci igényekkel harmonizáló, ugyanakkor egy adott problémára egyedi megoldást nyújtó CSR- vagy társadalmi befektetési stratégia de egy fenntarthatósági stratégia kialakításához elengedhetetlen a piac és a versenytársak ismerete, ezért piaci áttekintések, versenytárselemzések készítésével, előre meghatározott elemzési struktúra alapján kialakított riportjainkkal segítjük a vállalatok munkáját.

Akik már hasznosították elemzéseinket:

Pályáztatás

Az elmúlt két-három év tendenciái azt mutatják, hogy a vállalatok egyre tudatosabban szeretnék elosztani forrásaikat. A hasonló felkérések növekvő számának köszönhetően ezen a területen, egyedülálló szakmai tapasztalatra tettünk szert teljes pályázati folyamatok menedzselésében (pályázati rendszerek kialakítása, pályázati adminisztráció kezelése, pályázatok szakmai értékelése, támogatottak beszámoltatása, a beszámolók kiértékelése, az eredményekről, hatásokról összefoglaló riportok készítése, ezen felül a támogatási programok, pályázatok kommunikációja, meghirdetése, a megfelelő pályázati felületek aktivizálása).

Akiknek már segítettünk pályázati programjaik kialakításában, menedzselésében:

Önkéntesség

Megbízóinknak segítünk önkéntes stratégia kialakításában, önkéntes programok tervezésében, fejlesztésében, „önkéntes menü” összeállításában legyen az fizikai önkéntesség avagy pro bono/szakmai önkéntesség. Az elkészült – vagy a már rendelkezésre álló – vállalati önkéntes stratégia alapján vállaljuk továbbá önkéntes napok valamint rendezvények szervezését és lebonyolítását igény szerint.

Akik már segítségünkkel alakították ki önkéntes stratégiájukat/programjaikat:

Képzések

Igény szerint tréningeket, továbbképzéseket, szakmai előadásokat, testre szabott konzultációs lehetőségeket tartunk a cég munkatársai, támogatottjai számára, ezen felül előadóként vállaljuk egyetemi kurzusok részeként a fenntarthatóság, CSR vagy társadalmi befektetések témakörében való ismeretátadást.

Korábbi szakmai képzéseink:

Riportok

Széleskörű szakmai tapasztalatunk és a vonatkozó értékelési rendszerek alapos ismerete lehetővé teszi számunkra, hogy fenntarthatósági jelentések, riportok készítésében is segítségére legyünk megbízóinknak.

Referencia: