fbpx

Rólunk

Kik vagyunk?

2006-os – Magyar Adományozói Fórum néven történt – megalakulásunk óta a vállalati felelősségvállalás valamint a társadalmi fenntarthatóság iránt elkötelezett szakemberek egyik legelismertebb platformjaként dolgozunk azon, hogy a felelősen gondolkodó gazdasági szereplők valódi társadalmi hatással bíró kezdeményezéseken keresztül, fenntartható módon teremtsenek értéket a közösségek számára.

18 éve kísérjük a cégeket, kezdetben az adományozás, majd a CSR és a társadalmi befektetések, az utóbbi időben pedig a felelős vállalati működés, a fenntarthatóság, valamint az ESG útján. A vállalatokkal – ezen az egyre tágasabb, de annál izgalmasabb úton – való haladás és együttműködés indokolta, hogy 2019-ben nevet és arculatot váltottunk és azóta Effekteam Egyesületként folytatjuk tevékenységünket.

Aktivitásaink egyesületünk két fontos funkciója köré szerveződnek:

Effektem, mint szakmai közösség és platform

A felelős és társadalmilag fenntartható vállalati transzformáció elősegítése érdekében az ESG, a társadalmi fenntarthatóság, a CSR, a társadalmi felelősségvállalás, a hatékony társadalmi befektetések és a társadalmi hatásmérés témakörei kapcsán

  • korszerű, magas szintű szakmai információkat nyújtunk,
  • szakmai közösséget építünk és 
  • platformokat biztosítunk,

melyek lehetővé teszik az intenzív és tartalmas eszmecserét, az információk és tapasztalatok megosztását, valamint a kapcsolódást, a közös értékteremtést a fenti témákban a vállalatok, a non-profit szervezetek és az ESG-piac egyéb szereplői között.

Ezen céljaink elérését az alábbi események, szakmai anyagok, díjak, kommunikációs felületekszolgálják: konferenciáink, workshopjaink, akadémiánk, műhelyünk, szakmai díjunk, munkacsoportjaink, kutatásaink, tanulmányaink, esettanulmányaink, valamint weboldalunk, hírleveleinkFacebook – és LinkedIn-oldalaink.

Effekteam, mint tanácsadó és fejlesztő szervezet

Tanácsadással segítjük a vállalatokat, hogy felelősségvállalási aktivitásaikon keresztül – a munkatársakat, a vásárlókat és a fogyasztókat is bevonva – minél nagyobb társadalmi hatást érjenek el, minél hatékonyabban invesztálják erőforrásaikat (legyen az pénz, munkaidő, termék vagy szolgáltatás) a társadalomba, így

  • relevánsabban tudjanak válaszolni a közösségek igényeire, erősödjön a kapcsolatuk a közösségekkel és hatékonyabban tudjanak hozzájárulni a közösségek jóllétéhez,
  • társadalmilag fenntarthatóbbá váljon a működésük, javuljon a társadalmi teljesítményük és több társadalmi értéket teremtsenek,
  • kreatívabb szereplői legyenek a pozitív társadalmi változásoknak.

Ezen céljaink elérése érdekében az alábbi tanácsadási és fejlesztő szolgáltatásokat kínáljuk: felelősségvállalási stratégia készítése, társadalmi projektek tervezése, vállalati támogatások menedzselése, vállalati önkéntes programok, társadalmi projektek hatásmérése, felelősségvállalási tevékenység hitelesítése, piacelemzések, benchmarking riportok, valamint képzések, mentorálás, konzultáció.

Eredményeink számokban

0

kutatásban és publikációban mutattuk be a társadalmi befektetések és felelősségvállalás valamint az ESG helyzetét

0

szakmai eseményen jártuk körbe a társadalmi fenntarthatóság és felelősségvállalás valamint az ESG témáját

0

társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tanácsadói folyamatot menedzseltünk nagyvállalati ügyfeleinknek

0

millió forintnyi vállalati közösségi befektetés hatékony hasznosításában működtünk közre 

0

ügy támogatásán keresztül segítettük a hazai civil szervezeteket, startupokat, kkv-kat, és magánszemélyeket

0

szervezetet mozgósítottunk az általunk menedzselt vállalati pályázati projekteken keresztül

Filozófiánk

Jövőképünk

A felelős közösségi magatartás nagyköveteként tenni akaró és aktívan cselekvő közösséget építünk, ahol az üzleti élet és a non-profit szektor szereplői, döntéshozók és véleményvezérek a gazdasági értékteremtés és a fenntarthatóság szempontjait szem előtt tartva teremtik meg az előremutató társadalmi változások feltételeit.

Küldetésünk

Inspiráljuk és naprakész nemzetközi tudásunk megosztása révén támogatjuk a felelősen valamint a társadalmi szempontból fenntarthatóan gondolkodó üzleti és non-profit szereplők közösségi aktivitásait a valódi, mérhető és kimutatható társadalmi hatás elérése érdekében.

 

KÖZÖSSÉGI SZEMLÉLET

Minden megnyilvánulásunkat annak felismerése vezérli, hogy a közösség számára értéket teremteni az egyik legfontosabb lehetőség a gazdasági és a non-profit szereplők számára egyaránt.

HATÉKONYSÁG

Valljuk, hogy a társadalmi szerepvállalás és a fenntarthatósági aktivitások akkor érik el igazán a céljukat, ha a tervezéstől a végrehajtásig a mérhető és számonkérhető hatékonyság szempontjai vezetnek bennünket.

JÖVŐORIENTÁCIÓ

Szenvedélyesen hiszünk abban, hogy mai cselekedeteinket az alapján kell mérlegelni, hogy azok milyen hatással vannak a közösség jövőjére.

SZAKMAI ELHIVATOTTSÁG

Mind szakmai platformjaink működtetése, mind a piaci és non-profit szereplőknek nyújtott szolgáltatásaink során a legkorszerűbb szakmai eredmények mentén, a legszigorúbb minőségi normáknak megfelelve végezzük munkánkat.

Kapcsolódó tartalmak