fbpx

Van folytatás és újjáépítés

Van folytatás és újjáépítés

A jelenlegi válsághelyzet szinte mindenkit nagyon érzékenyen érint, legyen szó cégekről, nonprofit szervezetekről, magánemberekről. Ez alól természetesen az Effekteam sem kivétel. Az egyesület vezetőjét, dr. Molnár Klárát kérdeztük arról, hogyan érinti a válság a szervezetet.

Mi a véleményed általánosságban a kialakult helyzetről?

Úgy tűnik, szinte mindenkit váratlanul és felkészületlenül ért a járvány. Ami engem a legjobban megérint az a védtelenségünk, a kiszolgáltatottságunk, hogy kialakulhat olyan helyzet, amikor az emberiség taktikázni kényszerül, ráadásul egy láthatatlan ellenféllel szemben.

Bízom abban, hogy a sok nehézség ellenére a világ emberileg jobb hely lesz, szolidárisabb, összefogást igénylőbb, egymásra odafigyelőbb.

A kormány egy hónappal ezelőtt hirdette meg a járványügyi vészhelyzetet. Hogyan érintette ez az Effekteamet, mi történt az elmúlt 30 napban az egyesületnél?

Mint nagyon sok szervezet, mi is a home office-t választottuk. Viszonylag gyorsan, kb. egy kétórás megbeszélés alatt sikerült elindítani március 12-vel az otthoni munkavégzést, ami azóta is fennakadásmentes, folyamatos.

Sok vállalattal dolgozunk együtt tanácsadóként vagy lebonyolítóként, így a folyamatban lévő együttműködések egy része az online platformokat használva folytatódott tovább. Van azonban olyan partnerünk is, aki az adott projekt egy következő szakaszának elindításával, folytatásával egyelőre kivár, így mi sem tehetünk mást.

Kommunikációs szempontból is szerényebb ez az időszak, mint az év eleje, hiszen mindenkit leginkább a jelen helyzetre adott válaszok, vélemények érdekelnek. Ennek megfelelően folyamatosan kérjük és kapjuk tagvállalatainktól a különböző megoldásokat tartalmazó járványügyi intézkedéseket, amelyeket megosztunk a szélesebb közönséggel is. Jó látni, hogy vannak pozitív példák, hogy gyorsan születtek meg jó gyakorlatok.

Milyen kiutakat látsz az Effekteam szintjén ebből az állapotból?

Mivel nagyvállalatok a tagjaink és velük dolgozunk, így a mostani helyzetben nagyrészt az ő jelen állapotra adott reakcióik befolyásolják a működésünket. Egyelőre azt tapasztaljuk, hogy mindenki bizonytalan, nem igazán látja, mit hoz a következő negyedév. De azt hiszem, a jövő kérdésében most a kutatók, járványügyi szakemberek, orvosok, tudósok véleménye sem egyhangú.

Reményt az ad, hogy mivel az egyesületünk 15 éve működik, és túléltük a 2008-as válságot, van tapasztalatunk arról, hogy van folytatás és újjáépítés.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!