fbpx

„Cégcsoportunk elkötelezett a felelősségvállalás és a fenntarthatóság iránt”

A több mint három évtizedes múltra visszatekintő Hunland Group Holding meghatározó szerepet tölt be az állattenyésztés, a mezőgazdasági termelés, valamint az élőállat-kereskedelem és -szállítás területén egyaránt. Ezért is fontos, hogy a cégcsoport hogyan látja saját felelősségét a környezet és az abban élő közösségek iránt. Erről mesélt Hipszki Tibor operatív, pénzügyi és stratégiai igazgató, aki azt is elárulta, hogy milyen várakozásokkal csatlakoztak nemrég az Effekteam szakmai közösségéhez.

Tesco – Rekord összegű támogatás a rászoruló gyermekek felzárkóztatására

Több mint 50 millió forint gyűlt össze a Tesco áruházakban értékesített adománykuponokból az Ökumenikus Segélyszervezet egész éves Kapaszkodó programjának támogatására. Az áruházlánc vásárlói ezzel több mint 30%-kal túlszárnyalták a tavalyi eredményeket, a befolyt összeg pedig 10 ezer gyermek egyheti étkezését fedezi vagy 5 ezer gyermeknek biztosít közösségi élményt.

Kulisszatitkok, jótanácsok az Effekt 2030 díj idei pályázói számára

Javában zajlik a nevezés az Effekt 2030 – Az ESG megoldások díjára, amelyre az idén egészen augusztus 1-jéig pályázhatnak a hazai nagyvállalatok, kkv-k és startupok. Dr. Molnár Klára, az Effekteam igazgatója, szakmai vezetője ennek kapcsán osztott meg néhány újdonságot, illetve hasznos tanácsokkal is szolgált a szakmai megmérettetésre készülőknek.

„Törekvéseink középpontjában a társadalmi felelősségvállalás, a környezetvédelmi elköteleződés és a felmerülő kockázatok mérséklése áll”

A Fővárosi Vízművek az idei évben kezdte meg szakmai együttműködését az Effekteammel, és csatlakozása óta aktívan részt vesz az egyesület tagjai számára szervezett tudásmegosztó eseményeken, tapasztalatcseréken. Brandstätter Gábor fejlesztési, fenntarthatósági és innovációs igazgatóval arról beszélgettünk, hogy a társaság mi mindent – egyedi szemléletmódot, hatékony megoldásokat és jógyakorlatokat – hoz magával a környezeti és társadalmi fenntarthatóság kapcsán, illetve mire számít az egyesület szakmai közösségén belül.