fbpx

Tesco – 23%-kal több élelmiszert adományoztak a Tesco vásárlói az Élelmiszerbank idei tavaszi akciójában

Tesco – 23%-kal több élelmiszert adományoztak a Tesco vásárlói az Élelmiszerbank idei tavaszi akciójában

A vásárlók 138 962 kiló tartósélelmiszert adományoztak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országos tartósélelmiszer-gyűjtő akciójában. Ez a mennyiség csaknem másfélszerese a tavaly felajánlottnak, így országszerte közel 27 800 rászoruló kaphat támogató csomagot az elkövetkező hetekben. Az összegyűlt élelmiszerekből 52 842 kilogramm a Tesco vásárlóinak köszönhetően került a bevásárlókocsikba, ami 12 178 kiloval több, mint a 2023 tavaszán szervezett akció eredménye volt.

Idén sem okozott csalódást a hátrányos helyzetben lévők támogatására indított gyűjtés, aminek eredményeképpen összesen közel 139 ezer kilónyi élelmiszer-adomány gyűlt össze országszerte a rászoruló embereknek, családoknak. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület gyűjtéséhez ezúttal 96 Tesco áruház csatlakozott, ahol az áruházlánc vásárlói túlszárnyalták a tavaly tavasszal elért fantasztikus eredményt: 23%-kal több tartósélelmiszert adományoztak, mint az előző évben.

A vásárlók a Bécsi úti áruházban voltak a legaktívabbak, csak ebben az egy üzletben 1220 kilogramm adományt adtak át az Élelmiszerbank önkénteseinek, de a Szekszárd és a Szeged-Móraváros hipermarket vásárlói is igazán büszkék lehetnek magukra a 1143 és 1135 kilogrammos eredményükkel. Bár még mindig a liszt, tésztafélék és a tartós tej a legnagyobb mennyiségben adományozott élelmiszer, de a nehézsorban lévő családok gyerekeinek is tartogatnak majd meglepetést az Élelmiszerbank által összeállított csomagok, hiszen a Tesco vásárlói összesen közel 3700 kilogramm édességet is a kosarukba tettek.

„Nagyon büszke vagyok a vásárlóinkra, akik ismét megmutatták, hogy szívesen állnak a jó ügyek mellé. Nekik és a Tesco munkatársainak köszönhetően két nap alatt több mint 52 millió forint értékű adomány gyűlt össze a Tesco üzleteiben, amiből az Élelmiszerbank több ezer nehézsorsú ember számára tud csomagokat összeállítani. Az összefogásban több mint 1422 önkéntes vett részt, akik egy-egy konzerv, tészta vagy egyéb, hűtést nem igénylő élelmiszer megvásárlására lelkesítették a vásárlókat a Tesco munkatársaival karöltve, hogy a következő hetekben a boltok környéken élő hátrányos helyzetben lévő emberek között oszthassák ki azokat. Köszönöm nekik ezt a fantasztikus eredményt!”– mondta Hevesi Nóra, a Tesco magyarországi kommunikációs vezetője.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!