fbpx

Vodafone Magyarország Alapítvány – Vodafone Főállású Angyal Program

Vodafone Magyarország Alapítvány – Vodafone Főállású Angyal Program

A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos, hogy olyan kezdeményezések mellé álljon, melyek célja, hogy a technológiát a közjó szolgálatába állítsák.

A Digitális Kórházi Angyal mögött álló OncoVR kutatási projekt célja, hogy megvizsgálja, mennyire beilleszthető a virtuálisvalóság-technológia terápiaként a gyermekonkológiai centrumok munkájába. Ez arra ad lehetőséget, hogy elterelje a gyermekek figyelmét annyira, hogy ne vegyenek tudomást az aktuális testi és lelki problémájukról. Ennek a haszna az onkológiában két területen látható: egyrészt az onkológiai kezelés során alkalmazott invazív beavatkozások során fellépő fájdalomészlelés csökkentésére, másrészt a kemoterápiás kezelések alatt jelentkező mentális állapot javítására. A Vodafone Kórházi Angyal programja során a honi gyermekonkológiai intézményekbe kívánjuk elvinni a VR technológiát, eszközt és módszertant annak érdekében, hogy a beteg gyermekek hatékonyan vegyék fel a harcot a kemoterápia okozta mellékhatásokkal.

A 8 magyarországi intézményből már 5 helyen jelen vagyunk a programmal, eddig több mint 100 kezelést végeztünk. Célunk egyrészt, hogy publikáljuk a szakemberek felé az elért eredményeket, és lehetséges alternatívát állítsunk a rehabilitációs kezelések sorába, másrészt, hogy az eszközt és a módszert kipróbáljuk más egészségügyi beavatkozás, kezelés során is. Így indultunk el az égési sérülések kezelésének segítése felé.

További információk a projekttel kapcsolatban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!