fbpx

A Vodafone Magyarország önkéntesei szeptemberben a Vakok Intézetében segítettek: játszóteret újítottak fel, kerítést, virágládákat és padokat festettek. Az önkéntes napot a Szól a Szív Alapítvány együttműködésével ezúttal is az Effekteam szervezte és koordinálta.

Az önkéntesnap azEffekteam és a Szól a Szív Alapítvány rövid bemutatkozásával kezdődött, majd a napi feladatok ismertetése után az önkéntesek hozzáfogtak a munkához. Felújították a játszóteret, lefestették az intézmény kerítését, rendbe tették a kerti padokat és lefestették az udvari virágládákat is. Az önkéntesek – állagmegóvás mellett – ezzel hozzájárultak a gyerekek és a gyerekkel érkező szülők, valamint a gyerekekre vigyázó gondozók, tanárok jobb közérzetéhez.

A feladatok elvégzését követően körbevezették őket az intézményben, majd az igazgató elmesélte a működésüknek helyet adó épület történetét és bemutatta tevékenységüket. Az érzékenyítő programok segítségével az önkéntesek valóban beleláthattak a vakok életében jelentkező mindennapi kihívásokba, lehetőségük volt megismerni hogyan olvasható a Braille-írás, hogyan tanítják meg a diákokat az önellátó életre, s ezt gyakorlati feladatokon keresztül is szemléltették a résztvevőkkel. Az önkéntes napot ezúttal is az Effekteam szervezte és koordinálta.