fbpx

KONFERENCIÁK

Rendszeresen megrendezett konferenciáink a hazai vállalati társadalmi felelősségvállalással foglalkozó szakemberek megkerülhetetlen tudásmegosztási fórumai és találkozópontjai, ahol nemcsak elméleti, de – esettanulmányok ismertetésén, a legjobb gyakorlatok bemutatásán keresztül – gyakorlati tapasztalatcserére is bőséggel nyílik lehetőség. A hazai és külföldi vállalati és non-profit szakemberek előadásai és az aktuális kérdésekre fókuszáló kerekasztalbeszélgetések és Q&A-k színesítette konferenciáink az évek során, a hazai és nemzetközi trendekhez igazodva, fokozatosan mozdultak el a vállalati adományozás témájától a társadalmi felelősségvállalás komplexebb, eredménycentrikusabb, a mérhető hatást szem előtt tartó formái felé, hogy mára a hatékony környezeti és társadalmi befektetések elsőszámú szakmai platformjává váljanak.

Közelgő eseményeinkről itt, illetve híreink között is folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Eddigi konferencia beszámolók

2023-as éves szakmai konferencia

A 2023-as éves szakmai konferenciánkról és az Effekt 2030 – Az ESG megoldások díjának átadójáról készült videófelvételt itt nézheti meg és itt találja a meghívott előadókat és a teljes szakmai programot.

2022-es éves szakmai konferencia

A 2022-es éves szakmai konferenciánkról és az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjának átadójáról készült videófelvételt itt nézheti meg és itt találja a meghívott előadókat és a teljes szakmai programot.

2021-es éves szakmai konferencia

A 2021-es éves szakmai konferenciánkról és az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjának átadójáról a közvetítést itt nézheti meg és itt találja a meghívott előadókat és a teljes szakmai programot.

2020-as éves szakmai konferencia

A 2020-as éves szakmai konferenciánkról és az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjának átadójáról a közvetítést itt nézheti meg és itt találja a meghívott előadókat és a teljes szakmai programot.

2019-es éves szakmai konferencia

A 2019-es éves szakmai konferenciánkról és az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjának átadójáról készült rövid filmet itt tekinthet meg, továbbá itt találja a meghívott előadókat és a teljes szakmai programot.

A konferenciák eddigi előadói

Korábbi eseményeink

2023.10.05.
KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – A környezeti, társadalmi kihívásokra adott aktuális és hatékony vállalati megoldások
A fenntarthatóság korunk egyik legfontosabb és legsürgetőbb kérdése. A vállalatokkal szemben is növekszik az elvárás, hogy működjenek minél fenntarthatóbb módon, és tegyenek a környezeti, társadalmi problémák enyhítése érdekében. Az Effekteam éves szakmai konferenciáján szó volt a fenntarthatóság és a jövő kapcsolatáról, illetve arról is, hogy napjainkban az ESG mely területén van a legnagyobb hatása egy-egy vállalatnak, kik a legfontosabb stakeholderek, milyen kihívásokkal szembesülnek a társaságok, és ezekre milyen válaszokat, hatékony megoldásokat adnak.
2023.10.05.
2022.10.06.
KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – BIZALOMÉPÍTÉS ÉS TÁRSADALMI FENNTARTHATÓSÁG AZ ESG TÜKRÉBEN
Az Effekteam éves szakmai konferenciája az üzleti szereplők közösségekért, munkatársakért és fogyasztókért vállalt felelősségének aspektusait járta körül, valamint bemutatta a legfontosabb kihívásokat, lehetőségeket és jógyakorlatokat a vállalati értékteremtés és felelősségvállalás területén. A meghívott nagyvállalati vezetők, üzleti fenntarthatósági szakértők és civil szervezetek szakemberei izgalmas előadások és szakmai kerekasztal-beszélgetés keretében tekintették át, hogyan segíti az ESG „S” komponensének vállalati integrációja az üzleti szereplők iránti bizalom erősítését és a társadalmi fenntarthatóság megteremtését. Az esemény második részében a vállalati szakemberekből és civil szervezetek képviselőiből álló, több mint 100 fős közönség is bekapcsolódhatott az eszmecserébe, és egy interaktív world café során megoszthatta a témával kapcsolatos gondolatait, személyes tapasztalatait.
2022.10.06.
2021.10.01.
KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ − Hazai vállalatok az ESG szempontok tükrében
A környezet védelme, a fenntarthatóság kérdése egyre nagyobb problémát jelent az emberiség számára, amely immár rendszerszintű megoldást kíván. A vállalatokkal szemben is növekszik az elvárás, hogy működésük során ne csupán a részvényesi, befektetői érdekeket tartsák szem előtt, hanem a munkatársak, a beszállítók, az ügyfelek, a környezet és az ahhoz tartozó közösségek igényeit is vegyék figyelembe. Az ESG ehhez kínál egy adatalapú keretrendszert, amely környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontból vizsgálja és teszi mérhetővé a cégek működését. Az Effekteam éves szakmai konferenciáján gyakorló vállalati szakemberek, kutatók és non-profit szervezetek képviselői osztották meg gondolataikat arról, hogy milyen kihívásokat és lehetőségeket rejt magában az ESG szemléletű vállalati működés.
2021.10.01.
2020.10.01.
KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – A vállalati felelősség 4 arca
A koronavírus-járvány nyomán kialakult válság új, innovatív megoldások keresésére ösztönözte a vállalatokat az alkalmazottaikhoz fűződő viszonyukban, a partnerségeik kialakításában, a támogatási rendszerük átalakításában és a termék- és szolgáltatásfejlesztésben egyaránt. Az október 1-jén megrendezett Közösség.Hatás.Jövő – A vállalati felelősség 4 arca című online éves konferenciánkon a fenntarthatósági szakma elismert szakemberei beszéltek és beszélgettek arról, hogyan néznek szembe a vállalatok és a civilek az új kihívásokkal.
2020.10.01.
2019.10.03.
KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – Új dimenziók a vállalati felelősségvállalásban
A változás és a megújulás jegyében rendeztük meg első konferenciánkat immár Effekteam néven. Üzleti fenntarthatósági vezetők, szakértők, civil szervezetek szakemberei, egy jövőkutató és a fiatal generáció képviselői osztották meg gondolataikat arról, hogy szerintük milyenné válik a jövő vállalata az őt körülvevő világ gazdasági, társadalmi és ökológiai változásában. A résztvevők ezután csoportokat alkotva, közösen keresték a válaszokat a saját területükön jelentkező kihívásokra. Itt adtuk át először az Effekt 2030 - A közösségi befektetések díját.
2019.10.03.
2016.10.12.
Közösen a közösségért? Avagy vállalatok a közösségek fejlődéséért
A közel 200 fő részvételével megtartott eseményen elsősorban a helyi közösségek fejlesztése során szerzett tapasztalatokat osztották meg esettanulmányaikban a résztvevők, de mind az előadások, mind a kerekasztalbeszélgetések egyik lényeges, visszatérő eleme volt annak a megvitatása, hogy a vállalatok hogyan tudnak a kölcsönös hatásnövelés érdekében az üzleti stratégiájukhoz illeszkedő támogatási politikát kialakítani.
2016.10.12.
2015.10.01.
Társadalmi profit = Üzleti profit?
Közel 150 szakember látogatott el a vállalati-, a civil- és az állami szektor képviseletében arra a konferenciánkra, amely a korábbi évekhez hasonlóan a vállalati társadalmi befektetések legfrissebb nemzetközi és hazai trendjeit és legfontosabb gyakorlati tapasztalatait osztotta meg a résztvevőkkel. A nemzetközi előadókat is felvonultató eszmecsere középpontjában a fiatalok munkaerő-piaci integrálását segítő vállalati támogatási programok legújabb megoldásai, illetve a vállalati támogatások nem pénzbeli erőforrásainak felhasználási lehetőségei álltak.
2015.10.01.
2014.10.02.
Amit mérünk, javulni fog!
Két meghatározó trendről, a támogatási programok társadalmi és vállalati szinten elért eredmény- és hatásmérésének lehetőségeiről, illetve a hazai gazdasági neveléshez és a vállalkozásösztönzéshez kapcsolódó vállalati kezdeményezésekről cserélt eszmét a konferencia száznál is több résztvevője, ahol elsősorban a három szektor közötti szorosabb együttműködés gyakorlati lehetőségeit járták körbe a kerekasztal-beszélgetések során.
2014.10.02.
2013.10.03.
Fenntarthatóság a társadalmi befektetések szemszögéből
Közel 130 hazai szakember vett részt a non-profit-, az üzleti- és az állami szektor képviseletében azon a konferenciánkon, ahol a társadalmi befektetéseknek a vállalati és a társadalmi fenntarthatóságban betöltött szerepét és jövőbeni lehetőségeit, illetve a vállalatok támogatási gyakorlata hitelesítésének előnyeit vitatták meg a résztvevők. Az előző évekhez hasonlóan a rendezvény záróprogramjaként került sor a Társadalmi Befektetések Díj pályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására.
2013.10.03.
2012.10.04.
Partnerség.Hatás.Innováció.
Ismét találkozhattak egymással a hazai üzleti-, non-profit- és állami szektor felelős vállalati magatartásért elkötelezett szakemberei, hogy megoszthassák egymással a társadalmi befektetésekhez kapcsolódó tapasztalataikat a vállalati önkéntesség és a civil együttműködések terén. Megismerhették a legpéldamutatóbb vállalati ás civil partnerségen alapuló programokat, illetve azokat a friss tendenciákat, amelyek a hazai nagyvállalatok körében is a források elosztási folyamatának egyre tudatosabbá válását jelezték előre.
2012.10.04.
2011.11.12
Partnerség.Hatás.Innováció. - Új trendek a nagyvállalatok támogatási gyakorlatában
A konferencia az egyik első olyan esemény volt Magyarországon, amely a társadalmi befektetéseket és azok hatékonyságát állította a középpontba. Az elhúzódó gazdasági válság során felmerülő társadalmi problémák és a szűkülő támogatási források adták az aktualitását azoknak az előadásoknak és kerekasztal beszélgetéseknek, melyek során a vállalati, kormányzati és non-profit vezetők, szakértők osztották meg a résztvevőkkel nézeteiket, szerteágazó gyakorlati tapasztalataikat.
2011.11.12
2009.10.12.
A válság ellenére adományozni? Csakis hatékonyan!
A konferencia keretében elsősorban az adományozás hatékonysága került a fókuszba: gyakorlati példákon és kutatási eredményeken keresztül vizsgáltuk meg, mire érdemes oda figyelni, ha a vállalat támogatások odaítélésére szánja el magát. Elsősorban a támogatási folyamat hatékonyságát növelő lépésekről hallhattak a résztvevők, de itt ismerkedhettek meg a hazai szakemberek a London Benchmarking Group a társadalmi befektetések hatékonyságát mérő módszertanával is.
2009.10.12.
2008.12.09.
Adományozók - egymás közt
A konferencia 3 szekciójában mind céges, mind civil támogatók bemutatkoztak és tapasztalatot cseréltek. Kerekasztal beszélgetés keretében fény derült arra, hogy a különböző típusú adományozók hogyan élik meg a többi szektorban tevékenykedő támogatókkal való együttműködést, min áll vagy bukik meg az összefogás közöttük.
2008.12.09.
KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – A környezeti, társadalmi kihívásokra adott aktuális és hatékony vállalati megoldások
A fenntarthatóság korunk egyik legfontosabb és legsürgetőbb kérdése. A vállalatokkal szemben is növekszik az elvárás, hogy működjenek minél fenntarthatóbb módon, és tegyenek a környezeti, társadalmi problémák enyhítése érdekében. Az Effekteam éves szakmai konferenciáján szó volt a fenntarthatóság és a jövő kapcsolatáról, illetve arról is, hogy napjainkban az ESG mely területén van a legnagyobb hatása egy-egy vállalatnak, kik a legfontosabb stakeholderek, milyen kihívásokkal szembesülnek a társaságok, és ezekre milyen válaszokat, hatékony megoldásokat adnak.
KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – BIZALOMÉPÍTÉS ÉS TÁRSADALMI FENNTARTHATÓSÁG AZ ESG TÜKRÉBEN
Az Effekteam éves szakmai konferenciája az üzleti szereplők közösségekért, munkatársakért és fogyasztókért vállalt felelősségének aspektusait járta körül, valamint bemutatta a legfontosabb kihívásokat, lehetőségeket és jógyakorlatokat a vállalati értékteremtés és felelősségvállalás területén. A meghívott nagyvállalati vezetők, üzleti fenntarthatósági szakértők és civil szervezetek szakemberei izgalmas előadások és szakmai kerekasztal-beszélgetés keretében tekintették át, hogyan segíti az ESG „S” komponensének vállalati integrációja az üzleti szereplők iránti bizalom erősítését és a társadalmi fenntarthatóság megteremtését. Az esemény második részében a vállalati szakemberekből és civil szervezetek képviselőiből álló, több mint 100 fős közönség is bekapcsolódhatott az eszmecserébe, és egy interaktív world café során megoszthatta a témával kapcsolatos gondolatait, személyes tapasztalatait.
KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ − Hazai vállalatok az ESG szempontok tükrében
A környezet védelme, a fenntarthatóság kérdése egyre nagyobb problémát jelent az emberiség számára, amely immár rendszerszintű megoldást kíván. A vállalatokkal szemben is növekszik az elvárás, hogy működésük során ne csupán a részvényesi, befektetői érdekeket tartsák szem előtt, hanem a munkatársak, a beszállítók, az ügyfelek, a környezet és az ahhoz tartozó közösségek igényeit is vegyék figyelembe. Az ESG ehhez kínál egy adatalapú keretrendszert, amely környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontból vizsgálja és teszi mérhetővé a cégek működését. Az Effekteam éves szakmai konferenciáján gyakorló vállalati szakemberek, kutatók és non-profit szervezetek képviselői osztották meg gondolataikat arról, hogy milyen kihívásokat és lehetőségeket rejt magában az ESG szemléletű vállalati működés.
KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – A vállalati felelősség 4 arca
A koronavírus-járvány nyomán kialakult válság új, innovatív megoldások keresésére ösztönözte a vállalatokat az alkalmazottaikhoz fűződő viszonyukban, a partnerségeik kialakításában, a támogatási rendszerük átalakításában és a termék- és szolgáltatásfejlesztésben egyaránt. Az október 1-jén megrendezett Közösség.Hatás.Jövő – A vállalati felelősség 4 arca című online éves konferenciánkon a fenntarthatósági szakma elismert szakemberei beszéltek és beszélgettek arról, hogyan néznek szembe a vállalatok és a civilek az új kihívásokkal.
KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – Új dimenziók a vállalati felelősségvállalásban
A változás és a megújulás jegyében rendeztük meg első konferenciánkat immár Effekteam néven. Üzleti fenntarthatósági vezetők, szakértők, civil szervezetek szakemberei, egy jövőkutató és a fiatal generáció képviselői osztották meg gondolataikat arról, hogy szerintük milyenné válik a jövő vállalata az őt körülvevő világ gazdasági, társadalmi és ökológiai változásában. A résztvevők ezután csoportokat alkotva, közösen keresték a válaszokat a saját területükön jelentkező kihívásokra. Itt adtuk át először az Effekt 2030 - A közösségi befektetések díját.
Közösen a közösségért? Avagy vállalatok a közösségek fejlődéséért
A közel 200 fő részvételével megtartott eseményen elsősorban a helyi közösségek fejlesztése során szerzett tapasztalatokat osztották meg esettanulmányaikban a résztvevők, de mind az előadások, mind a kerekasztalbeszélgetések egyik lényeges, visszatérő eleme volt annak a megvitatása, hogy a vállalatok hogyan tudnak a kölcsönös hatásnövelés érdekében az üzleti stratégiájukhoz illeszkedő támogatási politikát kialakítani.
Társadalmi profit = Üzleti profit?
Közel 150 szakember látogatott el a vállalati-, a civil- és az állami szektor képviseletében arra a konferenciánkra, amely a korábbi évekhez hasonlóan a vállalati társadalmi befektetések legfrissebb nemzetközi és hazai trendjeit és legfontosabb gyakorlati tapasztalatait osztotta meg a résztvevőkkel. A nemzetközi előadókat is felvonultató eszmecsere középpontjában a fiatalok munkaerő-piaci integrálását segítő vállalati támogatási programok legújabb megoldásai, illetve a vállalati támogatások nem pénzbeli erőforrásainak felhasználási lehetőségei álltak.
Amit mérünk, javulni fog!
Két meghatározó trendről, a támogatási programok társadalmi és vállalati szinten elért eredmény- és hatásmérésének lehetőségeiről, illetve a hazai gazdasági neveléshez és a vállalkozásösztönzéshez kapcsolódó vállalati kezdeményezésekről cserélt eszmét a konferencia száznál is több résztvevője, ahol elsősorban a három szektor közötti szorosabb együttműködés gyakorlati lehetőségeit járták körbe a kerekasztal-beszélgetések során.
Fenntarthatóság a társadalmi befektetések szemszögéből
Közel 130 hazai szakember vett részt a non-profit-, az üzleti- és az állami szektor képviseletében azon a konferenciánkon, ahol a társadalmi befektetéseknek a vállalati és a társadalmi fenntarthatóságban betöltött szerepét és jövőbeni lehetőségeit, illetve a vállalatok támogatási gyakorlata hitelesítésének előnyeit vitatták meg a résztvevők. Az előző évekhez hasonlóan a rendezvény záróprogramjaként került sor a Társadalmi Befektetések Díj pályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására.
Partnerség.Hatás.Innováció.
Ismét találkozhattak egymással a hazai üzleti-, non-profit- és állami szektor felelős vállalati magatartásért elkötelezett szakemberei, hogy megoszthassák egymással a társadalmi befektetésekhez kapcsolódó tapasztalataikat a vállalati önkéntesség és a civil együttműködések terén. Megismerhették a legpéldamutatóbb vállalati ás civil partnerségen alapuló programokat, illetve azokat a friss tendenciákat, amelyek a hazai nagyvállalatok körében is a források elosztási folyamatának egyre tudatosabbá válását jelezték előre.
Partnerség.Hatás.Innováció. - Új trendek a nagyvállalatok támogatási gyakorlatában
A konferencia az egyik első olyan esemény volt Magyarországon, amely a társadalmi befektetéseket és azok hatékonyságát állította a középpontba. Az elhúzódó gazdasági válság során felmerülő társadalmi problémák és a szűkülő támogatási források adták az aktualitását azoknak az előadásoknak és kerekasztal beszélgetéseknek, melyek során a vállalati, kormányzati és non-profit vezetők, szakértők osztották meg a résztvevőkkel nézeteiket, szerteágazó gyakorlati tapasztalataikat.
A válság ellenére adományozni? Csakis hatékonyan!
A konferencia keretében elsősorban az adományozás hatékonysága került a fókuszba: gyakorlati példákon és kutatási eredményeken keresztül vizsgáltuk meg, mire érdemes oda figyelni, ha a vállalat támogatások odaítélésére szánja el magát. Elsősorban a támogatási folyamat hatékonyságát növelő lépésekről hallhattak a résztvevők, de itt ismerkedhettek meg a hazai szakemberek a London Benchmarking Group a társadalmi befektetések hatékonyságát mérő módszertanával is.
Adományozók - egymás közt
A konferencia 3 szekciójában mind céges, mind civil támogatók bemutatkoztak és tapasztalatot cseréltek. Kerekasztal beszélgetés keretében fény derült arra, hogy a különböző típusú adományozók hogyan élik meg a többi szektorban tevékenykedő támogatókkal való együttműködést, min áll vagy bukik meg az összefogás közöttük.
2023.10.05.
2022.10.06.
2021.10.01.
2020.10.01.
2019.10.03.
2016.10.12.
2015.10.01.
2014.10.02.
2013.10.03.
2012.10.04.
2011.11.12.
2009.10.12.
2008.12.09.

EFFEKTEAM AKADÉMIA

Hogyan mérjem és értékeljem, azaz hogyan mutassam ki a vállalatom társadalmi
befektetési programjainak eredményeit és hatásait?

2023. november 17. (péntek) 09.00 – 13.00

Helyszín: Effekteam iroda, 1056 Budapet, Szerb utca 17-19.

PROGRAM

09.00 – 09.30

Regisztráció, networking

09.30 – 10.00

Szakmai műhelymunka I. rész (prezentáció, tapasztalatok megosztása)

- Melyek a vállalati társadalmi befektetések eredmény- és hatás mérésének, értékelésének nemzetközi trendjei, módszerei, valamint hazai tapasztalatai?
- Melyek a vállalati társadalmi befektetések eredmény- és hatás méréséhez, értékeléséhez szükséges alapvető eszközök?

11.00 – 11.30

Kávészünet, networking

11.30 – 12.30

Szakmai műhelymunka II. rész (prezentáció, egyéni munka, tapasztalatcsere)

- A gyakorlatban hogyan mérjem és értékeljem a vállalati társadalmi befektetések eredményeit és hatását?

12.30 – 13.00

Zárás, networking

A workshopot az Effekteam menedzsmentje tartja.

Részvétel:

Az Akadémián olyan vállalati képviselők részvételére számítunk, amely vállalatnál működnek társadalmi felelősségvállalási programok, vagy tervezik ezek indítását.

Részvételi díj:

A részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött.

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük, keresse kollégánkat az alábbi elérhetőségeken: dr. Molnár Klára, akademia@effekteam.hu, 06-30-210-3171

Az Akadémia eddigi résztvevői

Korábbi eseményeink

2022.11.29.
Vállalati társadalmi befektetések hatásmérése a gyakorlatban
Akadémiánk 2022-es programja azoknak a vállalati szakembereknek szólt, akik szerettek volna többet megtudni arról, hogyan lehet mérni és értékelni cégük társadalmi befektetési programjainak eredményeit és hatásait. A szakmai esemény résztvevői megismerhették a vállalati társadalmi befektetések eredmény- és hatásmérésének, értékelésének nemzetközi trendjeit, módszereit és hazai tapasztalatait, majd a gyakorlatban is kipróbálhatták a bemutatott mérési és értékelési eszközök alkalmazását.
2022.11.29.
2016.11.10.
A társadalmi befektetések hatásmérésének előnyei a jelentések szempontjából
A 2016-os vendégelőadónk, John Scade, a spanyol LBG csoport igazgatója kezdeményezésükről tartott előadást, amely gyakorlati megoldást nyújt a cégek számára társadalmi szinten elért eredményeik kimutatásához és megkönnyíti a nem pénzügyi jelentések elkészítését. Egyre nagyobb ugyanis az elvárás a vállalatok felé, hogy pénzügyi jelentéseik mellett rendszeresen kommunikáljanak a környezetvédelmi, társadalmi, anti-korrupciós és sokszínűséggel kapcsolatos politikájukról, kockázataik elemzéséről és adataikról belső és külső érintettjeik felé.
2016.11.10.
2015.07.13.
Távol és mégis közel: vállalatok társadalmi befektetéseinek értékelése egy globális világban
Akadémiánk 2015-ös vendégelőadója Simon J. Robinson, az akkor tízéves ausztrál LBG csoport igazgatója volt, aki a vállalatok támogatói tevékenységéhez kapcsolódó szakmai együttműködések előnyeiről, lehetőségeiről tartott előadást, emellett pedig bemutatta, hogy milyen új gyakorlati megoldások, módszerek állnak a cégek rendelkezésére programjaik társadalmi szinten elért eredményeinek és hatásainak kimutatásához.
2015.07.13.
2014.04.10.
Hogyan mutassam ki a vállalatom támogatási programjainak hatásait?
Egyre általánosabb az a felfogás a vállalati támogatások kapcsán, hogy a cégek nemcsak morális elkötelezettségüket, szolidaritásukat fejezik ki így, hanem kézzelfogható változásokat is szeretnének segítségükkel elérni. Miért érdemes követni, hogy milyen formában és milyen értékben fektette be erőforrásait a cég? Milyen szempontok alapján és milyen módon lehet a programok eredményét és hatását mérni és kimutatni? – ezekre a kérdésekre segítettünk válaszolni az Akadémia 2014-es találkozója alkalmával.
2014.04.10.
2013.03.21.
Felelős és hiteles társadalmi befektetési programok menedzsmentje
A szakmai műhelymunka alkalmával a vállalatok támogatási tevékenységének tervezése és menedzselése során felmerülő gyakorlati feladatok és lépések hatékony megvalósításának kérdéseivel ismerkedhettek meg a résztvevők, fókuszba helyezve a MAF Felelős Támogató Védjegynek minősítési területeit: a stratégiát, menedzsmentet és az átláthatóságot. Az előadások mellett az egyes vizsgált szempontok kapcsán egyedi esettanulmányok megismerésére és személyes tapasztalatcserére is lehetőséget biztosítottunk.
2013.03.21.
2012.06.07.
Innovatív, eredményes és együttműködésen alapuló támogatási programok
Akadémiánk következő eseményén azt jártuk körbe, hogy mitől lesz innovatív egy társadalmi befektetési projekt, hogyan lehet és érdemes innovációt alkalmazni a vállalatok támogatási projektjeiben, illetve esettanulmányokon keresztül vizsgáltuk meg, hogy mitől lesz hatékony egy társadalmi befektetési program és hogyan érdemes kimutatni az eredményt és a hatást a vállalat támogatásai során?
2012.06.07.
2011.11.23.
Hogyan többszörözzem meg cégem támogatásainak eredményét és hatását?
Azzal kapcsolatban osztották meg tapasztalataikat, illetve végeztek el gyakorlati feladatokat a résztvevők, hogy hogyan érdemes a szükséges stratégiai alapokat, elemeket, eszközöket beépíteni a vállalatok támogatási gyakorlatába, hogy eredményesebb és hatékonyabb legyen, illetve mit és hogyan érdemes nyomonkövetni és mérni, hogy ki tudjuk mutatni, a vállalat társadalmi befektetései/támogatásai által elért eredményeket és hatást?
2011.11.23.
2010.05.27.
Kik a támogatásokat leghatékonyabban felhasználó civil szervezetek?
Ezúttal olyan – mondjuk úgy, minőség biztosítási – módszereket mutattunk be, amelyek segíthetnek eldönteni, hogy kik azok a civil szervezetek, akiket „érdemes” támogatni, akik „jól” tudják fogadni az adományokat, ahol támogatások a legnagyobb mértékben hasznosulnak a közösség számára. Továbbá a résztvevők több megközelítésben szerezhettek hasznos ismereteket a civil szektor működéséről, erősségeiről, valamint a fejlesztésre szoruló oldaláról, a civil szervezetekkel való együttműködési lehetőségekről.
2010.05.27.
2010.04.29.
Hogyan válasszuk ki a támogatandó szervezeteket?
Az Akadémia témája ezúttal a támogatandó civil szervezetek kiválasztása, a pályázatok értékelése volt, azt jártuk körbe, hogy milyen – akár támogatói akár civil oldalról fennálló – feladatok előzik meg egy pályázati kiírás megjelentetését, hogy minél több, a témában megfelelő szakmai jártassággal rendelkező civil szervezet nyújtson be magas színvonalú projekteket.
2010.04.29.
2009.11.18.
Adományok hatékony odaítélése II.
Az adományozás hatékonyságát növelő gyakorlati ismeretek átadását folytatva ez alkalommal – többek között – a pályázati kiírás, a szervezetek elérése, az értékelési szempontrendszer, a döntéshozatali mechanizmus és az átláthatóság biztosítása került terítékre.
2009.11.18.
2009.10.28.
Adományok hatékony odaítélése I.
A műhelybeszélgetésen azt jártuk körbe, hogy az adományok hatékony odaítélése érdekében miért éri meg pályázati rendszert alkalmazni, milyen munkamegosztás képzelhető el a döntéshozók és a stáb között, mi lehet a monitorok, külső szakértők szerepe és milyen adminisztratív költségekkel érdemes kalkulálni?
2009.10.28.
Vállalati társadalmi befektetések hatásmérése a gyakorlatban
Akadémiánk 2022-es programja azoknak a vállalati szakembereknek szólt, akik szerettek volna többet megtudni arról, hogyan lehet mérni és értékelni cégük társadalmi befektetési programjainak eredményeit és hatásait. A szakmai esemény résztvevői megismerhették a vállalati társadalmi befektetések eredmény- és hatásmérésének, értékelésének nemzetközi trendjeit, módszereit és hazai tapasztalatait, majd a gyakorlatban is kipróbálhatták a bemutatott mérési és értékelési eszközök alkalmazását.
A társadalmi befektetések hatásmérésének előnyei a jelentések szempontjából
A 2016-os vendégelőadónk, John Scade, a spanyol LBG csoport igazgatója kezdeményezésükről tartott előadást, amely gyakorlati megoldást nyújt a cégek számára társadalmi szinten elért eredményeik kimutatásához és megkönnyíti a nem pénzügyi jelentések elkészítését. Egyre nagyobb ugyanis az elvárás a vállalatok felé, hogy pénzügyi jelentéseik mellett rendszeresen kommunikáljanak a környezetvédelmi, társadalmi, anti-korrupciós és sokszínűséggel kapcsolatos politikájukról, kockázataik elemzéséről és adataikról belső és külső érintettjeik felé.
Távol és mégis közel: vállalatok társadalmi befektetéseinek értékelése egy globális világban
Akadémiánk 2015-ös vendégelőadója Simon J. Robinson, az akkor tízéves ausztrál LBG csoport igazgatója volt, aki a vállalatok támogatói tevékenységéhez kapcsolódó szakmai együttműködések előnyeiről, lehetőségeiről tartott előadást, emellett pedig bemutatta, hogy milyen új gyakorlati megoldások, módszerek állnak a cégek rendelkezésére programjaik társadalmi szinten elért eredményeinek és hatásainak kimutatásához.
Hogyan mutassam ki a vállalatom támogatási programjainak hatásait?
Egyre általánosabb az a felfogás a vállalati támogatások kapcsán, hogy a cégek nemcsak morális elkötelezettségüket, szolidaritásukat fejezik ki így, hanem kézzelfogható változásokat is szeretnének segítségükkel elérni. Miért érdemes követni, hogy milyen formában és milyen értékben fektette be erőforrásait a cég? Milyen szempontok alapján és milyen módon lehet a programok eredményét és hatását mérni és kimutatni? – ezekre a kérdésekre segítettünk válaszolni az Akadémia 2014-es találkozója alkalmával.
Felelős és hiteles társadalmi befektetési programok menedzsmentje
A szakmai műhelymunka alkalmával a vállalatok támogatási tevékenységének tervezése és menedzselése során felmerülő gyakorlati feladatok és lépések hatékony megvalósításának kérdéseivel ismerkedhettek meg a résztvevők, fókuszba helyezve a MAF Felelős Támogató Védjegynek minősítési területeit: a stratégiát, menedzsmentet és az átláthatóságot. Az előadások mellett az egyes vizsgált szempontok kapcsán egyedi esettanulmányok megismerésére és személyes tapasztalatcserére is lehetőséget biztosítottunk.
Innovatív, eredményes és együttműködésen alapuló támogatási programok
Akadémiánk következő eseményén azt jártuk körbe, hogy mitől lesz innovatív egy társadalmi befektetési projekt, hogyan lehet és érdemes innovációt alkalmazni a vállalatok támogatási projektjeiben, illetve esettanulmányokon keresztül vizsgáltuk meg, hogy mitől lesz hatékony egy társadalmi befektetési program és hogyan érdemes kimutatni az eredményt és a hatást a vállalat támogatásai során?
Hogyan többszörözzem meg cégem támogatásainak eredményét és hatását?
Azzal kapcsolatban osztották meg tapasztalataikat, illetve végeztek el gyakorlati feladatokat a résztvevők, hogy hogyan érdemes a szükséges stratégiai alapokat, elemeket, eszközöket beépíteni a vállalatok támogatási gyakorlatába, hogy eredményesebb és hatékonyabb legyen, illetve mit és hogyan érdemes nyomonkövetni és mérni, hogy ki tudjuk mutatni, a vállalat társadalmi befektetései/támogatásai által elért eredményeket és hatást?
Kik a támogatásokat leghatékonyabban felhasználó civil szervezetek?
Ezúttal olyan – mondjuk úgy, minőség biztosítási – módszereket mutattunk be, amelyek segíthetnek eldönteni, hogy kik azok a civil szervezetek, akiket „érdemes” támogatni, akik „jól” tudják fogadni az adományokat, ahol támogatások a legnagyobb mértékben hasznosulnak a közösség számára. Továbbá a résztvevők több megközelítésben szerezhettek hasznos ismereteket a civil szektor működéséről, erősségeiről, valamint a fejlesztésre szoruló oldaláról, a civil szervezetekkel való együttműködési lehetőségekről.
Hogyan válasszuk ki a támogatandó szervezeteket?
Az Akadémia témája ezúttal a támogatandó civil szervezetek kiválasztása, a pályázatok értékelése volt, azt jártuk körbe, hogy milyen – akár támogatói akár civil oldalról fennálló – feladatok előzik meg egy pályázati kiírás megjelentetését, hogy minél több, a témában megfelelő szakmai jártassággal rendelkező civil szervezet nyújtson be magas színvonalú projekteket.
Adományok hatékony odaítélése II.
Az adományozás hatékonyságát növelő gyakorlati ismeretek átadását folytatva ez alkalommal – többek között – a pályázati kiírás, a szervezetek elérése, az értékelési szempontrendszer, a döntéshozatali mechanizmus és az átláthatóság biztosítása került terítékre.
Adományok hatékony odaítélése I.
A műhelybeszélgetésen azt jártuk körbe, hogy az adományok hatékony odaítélése érdekében miért éri meg pályázati rendszert alkalmazni, milyen munkamegosztás képzelhető el a döntéshozók és a stáb között, mi lehet a monitorok, külső szakértők szerepe és milyen adminisztratív költségekkel érdemes kalkulálni?
2022.11.29.
2016.11.10.
2015.07.13.
2014.04.10.
2013.03.21.
2012.06.07.
2011.11.23.
2010.05.27.
2010.04.29.
2009.11.18.
2009.10.28.

FELELŐS KÖZÖSSÉGI BEFEKTETÉSEK WORKSHOP

Workshopjainkat az az igény hívta életre, hogy a téma iránt érdeklődő vállalatok mélyebben is megismerhessék az előző év legjobb környezeti és társadalmi befektetési projektjeit: az Effekteam által díjazott felelős vállalati kezdeményezéseket és üzleti-civil együttműködéseket. A rendszerint évente két alkalommal megszervezett beszélgetések valódi eszmecserén alapulnak, a prezentációkat „forgószínpados”, interaktív beszélgetések követik, amelyek során a résztvevők kis csoportokban tehetik fel kérdéseiket az előadóknak.

Közelgő eseményeinkről itt, illetve híreink között is folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Workshopjaink eddigi előadói

Korábbi eseményeink

2023.06.28.
2022-ES DÍJAZOTTJAINK II.
Auchan Magyarország Kft. | BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. | Foxpost Zrt. | METRO Kereskedelmi Kft. | Vodafone Magyarország Alapítvány
2023.06.28.
2023.06.14.
2022-ES DÍJAZOTTJAINK I.
Budapest Airport Zrt. | IKEA Lakberendezési Kft. | NI Hungary Kft. |Samsung Electronics Magyar Zrt. | UniCredit Bank Hungary Zrt.,
2023.06.14.
2022.06.09.
2021-es díjazottjaink II.
EXIM Zrt. | Samsung Magyarország | Tesco-Global Áruházak Zrt. | Tungsram Operations Kft. | Vodafone Magyarország Alapítvány
2022.06.09.
2022.06.02.
2021-es díjazottjaink I.
dm Kft. | IKEA Lakberendezési Kft. | K&H Bank Zrt. | OTP Bank Nyrt. | UniCredit Bank Hungary Zrt.
2022.06.02.
2021.06.18.
2020-as díjazottjaink II.
Budapest Bank Zrt. | MOL Nyrt. | Nestlé Hungária Kft. | Provident Pénzügyi Zrt. | Vodafone Magyarország Alapítvány
2021.06.18.
2021.06.11.
2020-as díjazottjaink I.
Coca-Cola Magyarország | dm Kft. | IKEA Lakberendezési Kft. | Magyar Telekom Nyrt. | UniCredit Bank Hungary Zrt.
2021.06.11.
2017.05.24.
2016-os díjazottaink II.
Dreher Sörgyárak Zrt. | Ericsson Magyarország | Heineken Hungária Zrt. | Magyar Telekom Nyrt. | MOL Nyrt. | Tesco-Global Áruházak Zrt.
2017.05.24.
2017.04.28.
2016-os díjazottaink I.
Budapest Bank Zrt. | dm Kft. | ERSTE BANK HUNGARY ZRT. | K&H Csoport | Szerencsejáték Zrt. | Telenor Magyarország Zrt. |
2017.04.28.
2016.05.27.
2015-ös díjazottaink II.
„Budapest Bank Budapestért" Alapítvány | ERSTE BANK HUNGARY Zrt. | evopro Holding Zrt. | HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. | MAVIR Zrt. | Vodafone Magyarország Zrt.
2016.05.27.
2016.04.29.
2015-ös díjazottaink I.
Microsoft Magyarország | Syngenta Kft. | KPMG | NI Hungary Kft. | Richter Gedeon Nyrt. | Generali a Biztonságért Alapítvány
2016.04.29.
2015.05.21.
2014-es díjazottaink II.
BASF Hungária Kft. | CO-OP Hungary Zrt. | Erste Bank Hungary Zrt. | Invitel Távközlési Zrt. | MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. | Samsung Electronics Magyar Zrt.
2015.05.21.
2015.04.24.
2014-es díjazottaink I.
E.ON Hungária Zrt. | IFUA Horváth & Partners Kft. | K&H Csoport | MOL Nyrt. | Provident Pénzügyi Zrt. | Telenor Magyarország Zrt.
2015.04.24.
2014.06.04.
2013-as díjazottaink II.
CIB Bank Zrt. | IFUA Horváth & Partners Kft. | Auchan Magyarország Kft. | Szerencsejáték Zrt. | Ringier Kiadó Kft. | OTP Bank Nyrt.
2014.06.04.
2014.05.07.
2013-as díjazottaink I.
Henkel Magyarország Kft. | Poli-Farbe Kft. | NI Hungary Kft. | Danone Kft. | Tesco-Global Áruházak Zrt. | Erste Bank Zrt.
2014.05.07.
2013.06.06.
2012-es díjazottaink II.
E.ON Hungária Zrt. | Erste Bank Hungary Zrt. | Job Személyzeti Tanácsadó Kft | Metro Kereskedelmi Kft.
2013.06.06.
2013.05.08.
2012-es díjazottaink I.
AVON Magyarország Kft. | Magyar Cetelem Bank Zrt. | Kürt Zrt. | MOL Nyrt.
2013.05.08.
2022-ES DÍJAZOTTJAINK II.
Auchan Magyarország Kft. | BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. | Foxpost Zrt. | METRO Kereskedelmi Kft. | Vodafone Magyarország Alapítvány
2022-ES DÍJAZOTTJAINK I.
Budapest Airport Zrt. | IKEA Lakberendezési Kft. | NI Hungary Kft. |Samsung Electronics Magyar Zrt. | UniCredit Bank Hungary Zrt.,
2021-es díjazottjaink II.
EXIM Zrt. | Samsung Magyarország | Tesco-Global Áruházak Zrt. | Tungsram Operations Kft. | Vodafone Magyarország Alapítvány
2021-es díjazottjaink I.
dm Kft. | IKEA Lakberendezési Kft. | K&H Bank Zrt. | OTP Bank Nyrt. | UniCredit Bank Hungary Zrt.
2020-as díjazottjaink II.
Budapest Bank Zrt. | MOL Nyrt. | Nestlé Hungária Kft. | Provident Pénzügyi Zrt. | Vodafone Magyarország Alapítvány
2020-as díjazottjaink I.
Coca-Cola Magyarország | dm Kft. | IKEA Lakberendezési Kft. | Magyar Telekom Nyrt. | UniCredit Bank Hungary Zrt.
2016-os díjazottaink II.
Dreher Sörgyárak Zrt. | Ericsson Magyarország | Heineken Hungária Zrt. | Magyar Telekom Nyrt. | MOL Nyrt. | Tesco-Global Áruházak Zrt.
2016-os díjazottaink I.
Budapest Bank Zrt. | dm Kft. | ERSTE BANK HUNGARY ZRT. | K&H Csoport | Szerencsejáték Zrt. | Telenor Magyarország Zrt. |
2015-ös díjazottaink II.
„Budapest Bank Budapestért" Alapítvány | ERSTE BANK HUNGARY Zrt. | evopro Holding Zrt. | HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. | MAVIR Zrt. | Vodafone Magyarország Zrt.
2015-ös díjazottaink I.
Microsoft Magyarország | Syngenta Kft. | KPMG | NI Hungary Kft. | Richter Gedeon Nyrt. | Generali a Biztonságért Alapítvány
2014-es díjazottaink II.
BASF Hungária Kft. | CO-OP Hungary Zrt. | Erste Bank Hungary Zrt. | Invitel Távközlési Zrt. | MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. | Samsung Electronics Magyar Zrt.
2014-es díjazottaink I.
E.ON Hungária Zrt. | IFUA Horváth & Partners Kft. | K&H Csoport | MOL Nyrt. | Provident Pénzügyi Zrt. | Telenor Magyarország Zrt.
2013-as díjazottaink II.
CIB Bank Zrt. | IFUA Horváth & Partners Kft. | Auchan Magyarország Kft. | Szerencsejáték Zrt. | Ringier Kiadó Kft. | OTP Bank Nyrt.
2013-as díjazottaink I.
Henkel Magyarország Kft. | Poli-Farbe Kft. | NI Hungary Kft. | Danone Kft. | Tesco-Global Áruházak Zrt. | Erste Bank Zrt.
2012-es díjazottaink II.
E.ON Hungária Zrt. | Erste Bank Hungary Zrt. | Job Személyzeti Tanácsadó Kft | Metro Kereskedelmi Kft.
2012-es díjazottaink I.
AVON Magyarország Kft. | Magyar Cetelem Bank Zrt. | Kürt Zrt. | MOL Nyrt.
2023.06.28.
2023.06.14.
2022.06.09.
2022.06.02.
2021.06.18.
2021.06.11.
2017.05.24.
2017.04.28.
2016.05.27.
2016.04.29.
2015.05.21.
2015.05.24.
2014.06.04.
2014.05.07.
2013.06.06.
2013.05.08.