fbpx
Társadalmi hatásmérés

Szolgáltatások

Akik már minket választottak:

Társadalmi hatásmérés

A vállalatoknak segítünk társadalmi befektetéseik, támogatásaik, vállalati önkéntes programjaik kapcsán történő társadalmi eredmény és hatásmérésben.

Az általunk nyújtott rendszer szakértői segítség révén egy könnyen kiértékelhető, a döntéseket kiválóan támogató komplex formában összegzi és mutatja be a támogatói tevékenység, illetve tágabb értelemben egy vállalat társadalmi befektetéseinek eredményeit és hatását mind a társadalomra, mind a vállalatra nézve.

Ezen felül igény szerint a vállalat támogatottjainak, vagy együttműködő- és stratégiai partnereivel közösen futó projektjeinek társadalmi hatásmérését is tudjuk fejleszteni, segíteni.

Társadalmi projektek

Széleskörű szakmai tapasztalatunk és kapcsolatrendszerünk lehetővé teszi hogy vállalati igényekre és arculatra, egyben helyi, közösségi szükségletekre szabott projektek vagy stratégiai együttműködések tervezésében és bevezetésében segítségére legyünk megbízóinknak.

Ezen túlmenően vállaljuk társadalmi ügyek és szervezetek szakmai módszertan alapján történő feltérképezését, kiválasztását, mely nagy segítséget nyújt egy-egy új társadalmi projekt bevezetéséhez, vagy társadalmi szervezettel, szervezetekkel tervezett közép-hosszabb távú együttműködés kialakításához.

Támogatásmenedzsment

Az elmúlt két-három év tendenciái azt mutatják, hogy a vállalatok egyre tudatosabban szeretnék elosztani a rendelkezésükre álló forrásokat. A hasonló felkérések növekvő számának köszönhetően ezen a területen, egyedülálló szakmai tapasztalatra tettünk szert a megfelelő támogatottak, partnerek független és széleskörű kiválasztását lehetővé tevő nyílt, illetve meghívásos pályázati folyamatok menedzselésében.

A vállalatoknak lehetőségük van akár a folyamat egy-egy elemét, de akár a teljes folyamatot is kiszervezni hozzánk:

 • pályázati dokumentumok kialakítása;
 • a támogatási programok, pályázatok kommunikációja, meghirdetése, a megfelelő pályázati felületek aktivizálása;
 • pályázati adminisztráció kezelése;
 • pályázatok szakmai értékelése;
 • támogatottakkal való szerződéskötés;
 • támogatottak beszámoltatása;
 • a beszámolók kiértékelése;
 • az eredményekről, hatásokról összefoglaló riportok készítése.

Ezen felül segítünk vállalatoknak a hozzájuk érkező ad-hoc, eseti támogatási kérelmek hatékony kezelésében, az optimális folyamatok kialakításában.

Vállalati önkéntesség

Megbízóinknak segítünk vállalati önkéntes stratégia kialakításában, önkéntes programok tervezésében, fejlesztésében, önkéntes helyszínek keresésében legyen az fizikai önkéntesség, avagy pro bono/szakmai önkéntesség.

Vállaljuk továbbá önkéntes napok, valamint rendezvények teljes körű szervezését és lebonyolítását igény szerint.

Benchmarking riportok

A társadalmi és piaci igényekkel harmonizáló, ugyanakkor egy adott problémára egyedi megoldást nyújtó CSR-, társadalmi felelősségvállalási, továbbá fenntarthatósági stratégia kialakításához, vagy akár egy társadalmi projekt bevezetéséhez elengedhetetlen a piac és a versenytársak ismerete.

Ezért piaci áttekintések, versenytárselemzések készítésével, előre meghatározott elemzési struktúra és szakmai módszertan alapján kialakított riportjainkkal segítjük a vállalatok munkáját.

Felelősségvállalási stratégia

Teljes körű fenntarthatósági, CSR és/vagy társadalmi felelősségvállalási stratégia kialakítását, átalakítását, vagy akár nemzetközi stratégia helyi adaptálását is vállaljuk, de a már bevezetett gyakorlat felülvizsgálatában, fejlesztésében is segítünk megbízóinknak.

A cég elvárásaihoz, lehetőségeihez és elképzeléseihez, továbbá a társadalmi szükségletekhez egyaránt illeszkedő, gyakorlati koncepciókat alakítunk ki, rövid-közép-hosszabb távú célkitűzésekkel, reális aktivitásokkal, haladási tervvel, mérhető KPI-okkal, a visszacsatolás lehetőségét is beépítve.

Komplex hitelesítés

A Felelős Támogató Védjegy a hazai vállalatok társadalmi befektetési, támogatási gyakorlatának fejlesztő, minősítő, valamint kommunikációs eszköze.

A védjegy három vizsgálati terület mentén minősíti, hitelesíti, fejleszti és ismeri el a vállalatok támogatási, társadalmi befektetési tevékenységét, úgymint:

 • stratégia;
 • menedzsment;
 • átláthatóság. 

A hitelesítés során a vállalatnak egy excel alapú kérdőív kitöltését követően személyesen van lehetősége az audit folyamatában bemutatni az állításait igazoló dokumentumokat.

Ezt követi a szakértők pontozása mely eldönti, hogy sikeres volt-e a hitelesítés folyamata, és jogosult-e használni a cég a Felelős Támogató Védjegyet. Az audit végén a pontszámokkal együtt egy szakmai értékelést is kap a vállalat a társadalmi befektetési tevékenysége jól működő és a fejlesztendő területiről.

Képzések, mentorálás

Igény szerint tréningeket, továbbképzéseket, szakmai előadásokat, testre szabott konzultációs lehetőségeket tartunk a cég munkatársai, támogatottjai számára, ezen felül előadóként vállaljuk egyetemi kurzusok részeként a fenntarthatóság, CSR vagy társadalmi felelősségvállalás, illetve társadalmi befektetések témakörében való ismeretátadást.

Amennyiben egy vállalat szükségét érzi, mentorként állunk mellette a fenti témakörökben, illetve a CSR, társadalmi felelősségvállalás bármely folyamatának kísérése során.

Hitelesítés

A Felelős Támogató Védjegy a hazai vállalatok társadalmi befektetési gyakorlatának fejlesztő, minősítő, valamint kommunikációs eszköze. A védjegy három vizsgálati terület mentén minősíti, hitelesíti, fejleszti és ismeri el a vállalatok támogatási, társadalmi befektetési tevékenységét, úgymint a stratégia, menedzsment, átláthatóság. A jövőben a védjegy értékelési folyamatában törekszünk a hatékony környezeti és társadalmi befektetések szempontrendszerének mind hangsúlyosabb megjelenítésére.

Akik már elnyerték védjegyünket:

Hatásmérés

A London Benchmarking Group (LBG) modell egy vezető globális eszközrendszer a vállalati társadalmi befektetések eredményének és hatásának mérésére. Az LBG keretrendszer egy kiterjedt mérési rendszer, amelyet bármely vállalat alkalmazhat annak megértésére és menedzselésére, hogy milyen valódi eredményekkel és hatással járnak társadalmi befektetései. Az LBG-t használó vállalatok a világ vezető üzleti szereplői közül kerülnek ki, és nemzetközi LBG hálózat részét képezik.

A vállalatoknak segítünk a társadalmi befektetéseik kapcsán történő eredmény és hatásmérés vállalatnál történő bevezetésére, vagy az Effekteamhez történő kiszervezése esetén az LBG-modell alapján megvalósuló mérésre. A komplex rendszer szakértői segítség révén egy könnyen kiértékelhető, a döntéseket kiválóan támogató mátrix formájában összegzi és mutatja be a támogatói tevékenység, illetve tágabb értelemben egy vállalat társadalmi befektetéseinek eredményeit és hatását mind a társadalomra, mind a vállalatra nézve.

Akiknek már végeztünk hatásmérési szolgáltatásokat:

Stratégia

Teljes körű fenntarthatósági, CSR és/vagy társadalmi befektetési stratégia kialakítását, átalakítását, vagy akár nemzetközi stratégia helyi adaptálását is vállaljuk, de a már bevezetett gyakorlat felülvizsgálatában, fejlesztésében is segítünk megbízóinknak.

Akinek már készítettünk stratégiát:

Benchmarking

A társadalmi és piaci igényekkel harmonizáló, ugyanakkor egy adott problémára egyedi megoldást nyújtó CSR- vagy társadalmi befektetési stratégia de egy fenntarthatósági stratégia kialakításához elengedhetetlen a piac és a versenytársak ismerete, ezért piaci áttekintések, versenytárselemzések készítésével, előre meghatározott elemzési struktúra alapján kialakított riportjainkkal segítjük a vállalatok munkáját.

Akik már hasznosították elemzéseinket:

Pályáztatás

Az elmúlt két-három év tendenciái azt mutatják, hogy a vállalatok egyre tudatosabban szeretnék elosztani forrásaikat. A hasonló felkérések növekvő számának köszönhetően ezen a területen, egyedülálló szakmai tapasztalatra tettünk szert teljes pályázati folyamatok menedzselésében (pályázati rendszerek kialakítása, pályázati adminisztráció kezelése, pályázatok szakmai értékelése, támogatottak beszámoltatása, a beszámolók kiértékelése, az eredményekről, hatásokról összefoglaló riportok készítése, ezen felül a támogatási programok, pályázatok kommunikációja, meghirdetése, a megfelelő pályázati felületek aktivizálása).

Akiknek már segítettünk pályázati programjaik kialakításában, menedzselésében:

Önkéntesség

Megbízóinknak segítünk önkéntes stratégia kialakításában, önkéntes programok tervezésében, fejlesztésében, „önkéntes menü” összeállításában legyen az fizikai önkéntesség avagy pro bono/szakmai önkéntesség. Az elkészült – vagy a már rendelkezésre álló – vállalati önkéntes stratégia alapján vállaljuk továbbá önkéntes napok valamint rendezvények szervezését és lebonyolítását igény szerint.

Akik már segítségünkkel alakították ki önkéntes stratégiájukat/programjaikat:

Képzések

Igény szerint tréningeket, továbbképzéseket, szakmai előadásokat, testre szabott konzultációs lehetőségeket tartunk a cég munkatársai, támogatottjai számára, ezen felül előadóként vállaljuk egyetemi kurzusok részeként a fenntarthatóság, CSR vagy társadalmi befektetések témakörében való ismeretátadást.

Korábbi szakmai képzéseink:

Riportok

Széleskörű szakmai tapasztalatunk és a vonatkozó értékelési rendszerek alapos ismerete lehetővé teszi számunkra, hogy fenntarthatósági jelentések, riportok készítésében is segítségére legyünk megbízóinknak.

Referencia: