fbpx

Effekteam: 18 év – 18 érv

Effekteam: 18 év – 18 érv

Az Effekteam megalapításának 18. évfordulója alkalmából készült ez az ünnepi összeállítás, melyben a szervezet tisztségviselői, vállalati és nonprofit szakemberek, tagok és szakmai partnerek mondják el, hogy mit is jelent számukra az egyesület, milyen élményeik és emlékeik fűződnek hozzá az elmúlt közel két évtizedből.

„Egy maroknyi alapítvány azért hozta létre a Magyar Adományozói Fórumot (az Effekteam elődjét), hogy – felzárkózva a többi közép-európai országhoz – fejlessze a hazai filantróp kultúrát, azaz elősegítse, hogy minél többen, minél többet adjanak a közérdekű célokra, a közjóért. Adományozó alapítványból sajnos azóta sincs sok, de jó látni, ahogy egyre több cég vállalja fel társadalmi felelősségét – az Effekteam hathatós segítségével” – Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója, az Effekteam Egyesület alelnöke.

„Az Effekteam Egyesület rengeteg vállalatnak segített abban, hogy a PR indíttatású, felszínes (és gyakran disszonáns) „jótékonykodástól” eljussanak a valós társadalmi és üzleti értékeket teremtő fenntarthatósági programokig. Ez nem csak azért nagy vívmány, mert a vállalatok rengeteg erőforrást mozgatnak meg, és nem mindegy, hogy ezek hogyan hatnak a társadalomra (pl. környezeti, fogyasztóvédelmi, üzleti etikai, humánpolitikai téren). Azzal, hogy sikerül mérhetővé tenni a fenntarthatóság pozitív üzleti hatását, a vállalatok tulajdonosai, vezetői, munkavállalói harmóniában, közös célok mentén tudnak együttműködni a helyi és tágabb közösségekkel, hiszen megszűnik az érdekellentét a profitkényszer és a fogyasztói, társadalmi jólét között. Köszönjük, Effekteam!” – Hajna Csongor, a Magyar Nemzeti Bank társadalmi és közösségi kapcsolatok tanácsadója.

„Amikor Klári 2012-ben felkért az elnöki pozíció betöltésére és jelölésemet a közgyűlés el is fogadta, akkor nagy örömmel vállaltam a kinevezéssel járó feladatokat. Számomra az Effekteam egy olyan szakmai közösséget jelent, ahol a vállalati és a non-profit partnerek magas szintű tudáshoz juthatnak a fenntartható, felelős működés témájában. Az egyesület gyorsan reagál a változó környezetre, figyeli a hazai és nemzetközi trendeket, így friss tudást biztosítva a szervezetek fenntarthatósági szakemberei számára. Gratulálok az elmúlt 18 év sikereihez, szakmai elhivatottságához és örömmel folytatom a megkezdett közös munkát!” – Nyilas Orsolya, a Coca-Cola HBC Magyarország vállalati kapcsolatok és fenntarthatósági igazgatója, az Effekteam Egyesület elnöke.

„Az Effekteamnél garantált a jó hangulat, a szakmaiság, a hatékony információáramlás, és ha segítségre szorulunk, Kláriéknak mindenre van megoldása” – Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

„Az Effekteammel nagyjából 12 évvel ezelőtt dolgoztunk együtt először, és azóta is folyamatos kapcsolatban állunk a mindennapokban mind fenntarthatóság, mind társadalmi felelősségvállalás és jövőképesség területén. Nagyon fontos számunkra a csapat szakmai tapasztalata, piacismerete és hitelessége az általuk képviselt témák kapcsán” – Kanyó Roland, a dm szortiment és PR menedzsere.

„Megtisztelő már évek óta együttműködni az Effekteam csapatával, mert velük kapcsolatban biztos lehet benne az ember, hogy ténylegesen értékvezérelt munkát végeznek elkötelezetten és tisztességgel, zászlóra tűzve a fenntarthatóságot, az üzleti élet és a támogatásra szorulók jobb kapcsolódásának a megteremtését. Érdekes, inspiráló események, kitartó munka és közösségépítés – mindezek segítségével valódi hatást érnek el. Örömmel dolgozom velük! – Balaton Anita, a FleishmanHillard Café ügyvezető partnere.

„Azért szeretek együttműködni az Effekteammel, mert azon kevesek közé tartozik a csapat, akik tökéletesen értik a for-profit és a non-profit világot is. Számomra eddig minden általuk szervezett eseményen egy élmény volt részt venni! – Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank elnöke.

„Négy éve vagyunk partnerei az Effekteam Egyesületnek, számos általuk szervezett színvonalas és értékteremtő előadáson és workshopon vettünk részt. Ezek igazi szakértői think tankek, ahol mindig izgalmas diskurzusok alakulnak ki hozzánk hasonló területen dolgozó szakemberekkel – Hőgyész Anna, a Nestlé Hungária fenntarthatósági és vállalati kapcsolatok menedzsere.

„Számomra a legmeghatározóbb élmények az elnökségi tagságom alatti egyeztetések voltak a különböző szektorokból érkező szakemberekkel. Ezek mindig feszegették a határainkat, hogy kitekintsünk a buborékunkból. Igazi, mély szakmai egyeztetéseken vehettem részt, ahol mindig bekövetkezett az egy platformra való megérkezés. Sokat tanulhattam az eltérő hátterű szakértő kollégáktól e fórumon. Ezúton is köszönöm a lehetőséget!” – Erős Barbara, a MagNet Bank társadalmi hatás és közösségi kapcsolatok területvezetője.

„Mind a nagyvállalati, mind a civil szektorban dolgozhattam sok éven át. A legfontosabb tapasztalatom, sőt mániám az volt, hogy minden erőfeszítés és hangzatos szlogen ellenére ezek a szereplők alig-alig értik egymást, miközben rengeteg kölcsönös előnnyel jár, járhatna a valódi együttműködésük. Örülök, hogy van az Effekteam, és hosszú évek óta segít kinyitni ezt a kaput, miközben folyamatosan támogatja, edukálja a vállalatokat. Ennek köszönhetően a szlogeneken és a divatos hárombetűs rövidítéseken túl valódi programok jönnek létre konkrét eredményekkel, melyek kölcsönösen hasznot hoznak minden érintett számára. Túl ritkán használjuk ezt a kifejezést üzleti környezetben, de sokan lehetünk hálásak nektek az elmúlt 18 évért! – Szabó Gyula zöld életmód tanácsadó, az Ökoszolgálat Alapítvány fenntarthatósági szakértője.

„Évek óta figyelemmel kísérem az Effekteam tevékenységét, mely remek példája annak, hogy a közös cél akár versenytársakat is egy asztal mellé tud ültetni, így a jó gyakorlatok megosztásának nincs határa. Nagy öröm egy olyan közösséghez tartozni, ahol a célok és az értékek azonosak, emellett természetesen csodálatos, hogy szakmai téren is számos jó ötlettel/trenddel/kutatási eredménnyel tudunk gazdagodni” – Krubl Yvette, a Procter&Gamble közép-európai vállalati kommunikációs vezetője.

„Az elmúlt közel 10 évben, amióta a Samsung és az Effekteam kapcsolatban van, hatalmas változáson ment át a piac, a vállalati felelősségvállalás. Ebben a folyamatos turbulenciában dr. Molnár Klára jelenti számunkra a biztos pontot, a megbízhatóságot és az állandóságot. A trendek előtt járva utat mutat nekünk, és a vállalatunkra szabva kapunk megoldási javaslatokat az Effekteam csapatától, melyek segítségével folyamatosan tanulunk, és beépítjük a megszerzett tudást a mindennapi működésünkbe. Emellett számos emlékezetes vállalati önkéntes napot szerveztünk együtt, ahol sikerült a munkatársainkhoz még közelebb hozni a non-profit szektort, érzékenyebbé tenni őket a társadalmi programok iránt” – Samu Zsófia, a Samsung Magyarország kommunikációs vezetője.

„Az Effekteam támogató szakmaiság szelíden, a határozott pozitív változásért és hatásért” – Matolay Réka, a Budapesti Corvinus Egyetem docense.

„Szakértelem, precizitás, lelkiismeretesség. Közös értékek és kéz a kézben építkezés. A társadalmi felelősségvállalás területén a jó tanácsok és a jó cselekedetek kincsestárának őrzői ők.” – Hevesi Nóra, a Tesco-Global Áruhák Zrt. kommunikációs igazgatója.

„Jövőkutatóként pontosan tudom, milyen és mennyire fontos az a terület, amelyen az Effekteam dolgozik. Jóval a mostani hullám előtt ők már megértették: a társadalmi felelősségvállalás, a fenntarthatóság nemcsak átmeneti trend, buzz word, hanem a vállalatok életét befolyásoló legfontosabb tényezők egyike. Örömmel veszek részt eseményeiken, mert még előadóként is rengeteget tanulok a többiektől. Az Effekteam számomra barátságos szakmai közeget jelent” – Kánai András jövőkutató.

„Azt hiszem, az Effekteam volt az egyik legmeghatározóbb szervezet az életemben a pályám kezdetén, amikor fenntarthatósági szakemberként kiléptem az egyetemről és elkezdtem dolgozni. Csodáltam a pezsgő vállalati közösséget, az úttörő témákat, az értékteremtést, Klári lelkesedését! Ez ma sincs másképp, örülök, hogy most már elnökségi tagként jó pár éve segíthetem az egyesület munkáját abban, hogy minél több szervezetet tudjon kalauzolni a fenntarthatóság felé! Boldog évfordulót! Remélem, még sok évfordulót élünk meg közösen!” – Schubauer Krisztina, az EXIM Magyarország HR, marketing és kommunikációs ügyvezető igazgatója, az Effekteam Egyesület alelnöke.

„Az Effekteam 18 éve tölt be egy űrt és játszik nagyon fontos szerepet a társadalmi befektetések támogatásában. A szervezet olyan nekem, mint a Pearl Jam: mindig újra fel tudja találni magát, hogy aktuális maradjon. Remélem, még sokáig bevesznek a bandába!” – Horváth Áron, a CBRE Magyarország fenntarthatósági vezetője.

„Klárival és az Effekteam-csapattal akkor kezdtünk el foglalkozni az ESG-vel, amikor az még nem volt sem bevett vállalati gyakorlat, sem törvényi kötelezettség. Most, hogy 18 éves lett az Effekteam és felnőtté vált az ESG, öröm látni, hogy a munkánk beérett. Kívánok további sok sikert és egyre több, a fenntarthatóságért dolgozó tagot és partnert a csapatnak!” – Schillinger Attila, az Oregoni Egyetem professzora, a Comlab vezető tanácsadója.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!