fbpx

KÖVET – Növekedéskor utáni gazdaság

KÖVET – Növekedéskor utáni gazdaság

A XXIV. KÖVET konferenciát november 15-én rendezik meg a Danubius Hotel Gellértben, Növekedéskor utáni gazdaság címmel. A rendezvény estéjén ünnepi vacsora keretében immár hatodik alkalommal adják át a Dr. Georg Winter életműdíjat.

Az emberi szervezetben a növekedési hormonok aktivitása a gyermekkor után fokozatosan csökken. Ez a növekedési hormon-gátló hormonnak (GHIH) köszönhető. Hogyan építhetnénk be hasonló kontrollmechanizmust az elmúlt 200-2.000-20.000 évben áldásosnak bizonyult, de az utóbbi évtizedekben erősen megkérdőjelezett gazdasági növekedésbe? Kik lesznek azok a paradigmaváltók, akik effajta EGHIH-ként (Economic growth hormone inhibiting hormone) léphetnek működésbe? A probléma sajnos nem válaszolható meg egyszerűen a nemnövekedés szlogennel, hiszen sok gazdaságnak és piaci szereplőnek még mindig a nyomorszintről kell felküzdenie magát a tisztes szegénységbe, ám másoknak ehhez valószínűleg meg kell állniuk a luxusfelhalmozásban. A közgazdaságtannak tehát meg kell válaszolnia olyan kérdéseket, mint a jó növekedés – rossz növekedés megkülönböztetése, a gazdasági növekedés egészséges határa, vagy hogy mi legyen az expanzióra épülő gazdaság motorja expanzió nélkül. Ráadásul a befeszülő nemzetközi ellentétek helyett békés és fokozatos átmenettel kell megteremtenünk a testvériségen alapuló, emberi és fenntartható fejlődés gazdaságelméleti alapjait.

A KÖVET konferenciáján ezekre a kérdésekre keresik a választ, azoknak az alternatív közgazdászoknak segítségével, akik ezeken a kérdéseken komolyan elgondolkoztak.

A rendezvényre itt regisztrálhatnak november 10-ig!

Részletes program: http://kovet.hu/xxiv-kovet-konferencia-novekedeskor-utani-gazdasag/

Iratkozzon fel hírlevelünkre!