fbpx

Holcim – Újabb 12 civil projekt valósulhat meg a Holcim támogatásával

Holcim – Újabb 12 civil projekt valósulhat meg a Holcim támogatásával

A Holcim Magyarország idén 10. alkalommal hirdette meg Közösségi Érték Programját, melynek célja ezúttal is a helyi, lakossági együttműködést és összetartozást előmozdító projektek támogatása volt. Az Effekteam szakmai közreműködésével lezajlott pályáztatás eredményeként újabb 12 civil program valósulhat meg 7 Királyegyháza környéki településen.

A Holcim Közösségi Érték Programot 2018-ban azzal a céllal indította útjára a vállalat, hogy elősegítse a Királyegyháza környéki településeken élők összetartozását és együttműködését. Az eddigi 9 pályázati ciklusa során összesen 121 projekt részesült támogatásban, a Királyegyházi Cementgyár és Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében fekvő 17 településen, összesen 36,5 millió forint értékben.

A mostani pályázaton Bicsérd, Boda, Bükkösd, Gerde, Hetvehely, Kacsóta, Királyegyháza, Nagyváty, Szabadszentkirály, Szentdénes és Szentlőrinc települések civil szervezeti képviseltették magukat. A beérkezett, összesen 32 pályázatot egy szakértőkből és helyi vezetőkből álló Társadalmi Tanács tagjai bírálták el, az ő feladatuk volt a legjobbak kiválasztása. A támogatott projektek között kiemelt figyelmet kaptak a Holcim fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban álló, fenntarthatóságot ösztönző, környezetvédelmi, valamint a helyi lakosság egészségtudatosságát célzó projektek, amelyeknek elsődleges célja a helyi közösségek összefogása és az itt élők életkörülményeinek javítása. A 12 nyertes projektötlet megvalósításához ebben a pályázati ciklusban is több mint 4 millió forint összértékű anyagi támogatással járul hozzá a Holcim Magyarország.

A korábbi évekhez hasonlóan, ezúttal is az Effekteam Egyesület segítette a teljes pályázati folyamat lebonyolítását: a pályázat kiírásától és a pályázatok adminisztrációjától kezdve az előbírálaton, valamint a pályázókkal való kapcsolattartáson át, egészen a szerződéskötésig. A projektek megvalósulását követően a szervezet végzi a támogatottak beszámoltatását, a beszámolók kiértékelését, valamint az eredményekről és hatásokról szóló összefoglaló riportok elkészítését is.

A következő pályázati ciklus meghirdetésére várhatóan idén ősszel kerül majd sor. A pályázattal kapcsolatos további információ a Holcim Magyarország weboldalán olvasható: www.holcim.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!