fbpx

Az InnoMax Díjra idén beérkezett civil pályaművek nemcsak mennyiségükkel, de a konkrét témakörök, projektötletek kiérleltsége révén is visszaigazolják a pályázat hosszú távú létjogosultságát.  

Általánosságban is jellemző ugyanis, hogy markánsan kirajzolódik az az örvendetes tény, hogy az infokommunikáció szerteágazó lehetőségeit évről évre egyre kreatívabban, egyre mélyebb szakértelemmel  tervezik alkalmazni a civil szervezetek. De a mind kidolgozottabb pályaművek a tématerületek szempontjából is komoly fejlődést mutatnak: Míg korábban az egészségügyhöz kapcsolódó konkrét fejlesztések, majd a fenntarthatóságot, a tudásfejlesztést támogató elképzelések domináltak, úgy idén az integrált megközelítésű pályaművek meglepően nagy aránya a legmarkánsabb trend. A négy meghirdetett témakör közül három – fenntarthatóság, esélyegyenlőség, oktatás – ötletes  összekapcsolása látható a legtöbb koncepcióban. Ezek alapján egy jól érzékelhető fejlődési tendencia rajzolódik ki, melynek mentén a korszerű lehetőségeket egyre több szervezet,  egyre innovatívabban építi be a közösségi célok szolgálatába.

Különösen örvendetes látni azt is, hogy az infokommunikációs lehetőségek hogyan járulnak hozzá a társadalmi szolidaritás konkrét megvalósulásához, – úgy, hogy közben a fenntarthatósági szempontok is érvényesülnek a képzési-, felvilágosító programok révén. Összegezve elmondható, hogy harmadik évébe lépve az Invitech InnoMax civil pályázata megtalálta igazi helyét, ezt igazolják vissza a beérkezett pályaművek.

Az idei InnoMax Pályázat hagyományos, ünnepélyes keretek közötti eredményhirdetésére április 9-én kerül sor.