fbpx

E.ON – Ismét szaktudásukkal támogatták a civil szervezeteket az E.ON önkéntesei

E.ON – Ismét szaktudásukkal támogatták a civil szervezeteket az E.ON önkéntesei

Idén három nonprofit szervezet munkáját támogatta szaktudásával az E.ON tizennégy önkéntese. A kedvezményezettek között szerepelt tartós kórházi kezelés alatt álló gyerekeknek szorongásoldó VR terápiát kínáló szervezet, családokat és hajléktalanokat segítő alapítvány és helyi kisközösséget építő egyesület.

Az E.ON önkéntesei az elmúlt években több mint 30, a társadalom számára fontos munkát végző szervezetnek segítettek szakértelmükkel a vállalat Pro Bono programján keresztül. Idén tartós onkológiai kezelés alatt álló gyerekek szorongását oldó VR terápia, egy hajléktalan nőket és családokat segítő fővárosi alapítvány és egy összetartó közösséget építő pécsbányai szervezet támogatása szerepelt az E.ON Hungária Csoport szakértői önkéntes munka programjában.

Az Önkéntes Központ Alapítvány segítségével hetedik éve megvalósuló E.ON Pro Bono program lényege, hogy az energiacég munkatársai nonprofit szervezeteknek nyújtanak különböző területeken szakmai támogatást, segítve őket abban, hogy hosszú távon sikeresebben, eredményesebben működhessenek. A pályázaton kiválasztott civil szervezetek között van olyan, aki kommunikációs tanácsadást, korábbi gyakorlatuk újragondolását kérte, mások a kapcsolatépítéshez, szakmai fejlődéshez szerettek volna segítséget kapni; az együttműködés fókuszát teljességgel a civil szervezet igényei határozzák meg a programban.

A Pro Bono program két részből áll. Az első alkalom a diagnózisé, amikor a civil szervezetek és az E.ON szakértői átnézik a pályázók elképzeléseit, várakozásait és közösen kitűzik a célokat. Ezt egy intenzív műhelymunka követi: a Pro Bono Maraton keretében egy teljes napon át közösen dolgoznak a csapatok azon, hogy a szervezetek miként lehetnek működésükben hatékonyabbak és eredményesebbek. A program után az E.ON szakértői hat hónapos utánkövetéssel vagy vezetői coachinggal segítik a célok megvalósulását.

Idén az alábbi szervezetek közérdekű projektjein dolgoztak együtt a civilek az E.ON szakértő csapataival:

A RÉS Alapítvány hajléktalanná vált nőknek működtet egy éjjeli menedékhelyet, valamint egy Családok Átmeneti Otthonát krízishelyzetbe jutott családoknak, a lakhatás mellett szociális, pszichés és jogi tanácsadást biztosítva számukra. Az E.ON szakértőivel együttműködve a szervezet hosszú távú működését szerették volna újragondolni és új alapokra helyezni az adományszervezésüket.

Az OncoVR – Technológiával az Egészségért Alapítvány tartósan kórházban lévő gyermekeknek segít a gyógyuláshoz vezető úton, szorongásoldó virtuális valóság (VR) technológiával. Céljuk, hogy a VR terápia egy napon az egészségügyi mindennapok része, akár receptre is felírható legyen. A kommunikációs stratégiájuk kiépítéséhez, távolabbi céljaik megvalósításához kérték az E.ON önkéntesek segítségét.

A Pécsbányai Kulturális Egyesület egy kis, 3 fős szervezet, akik egy közösségi házat üzemeltetnek, számos kulturális programot kínálva a helyieknek. Céljuk, hogy egy erős, összetartó közösséget hozzanak létre, ehhez kértek kommunikációs segítséget az E.ON-tól. Az önkéntesek a pénzügyi tervezésben és az egyesület víziójának megfogalmazásában is adtak tanácsokat.

Az energiacégnél évtizedes hagyományai vannak az önkéntes munkának, az E.ON-osok fizikai segítségnyújtással, edukációs és szakértői támogatásukat felajánlva nyújtanak rendszeres segítséget a szervezeteknek. 2017 óta több mint 1700 munkatárs több tízezer munkaórányi önkéntes munkát végzett. Az E.ON bátorítja kollégái önkéntes munkavégzését, a vállalatcsoport évente személyenként 16 óra munkaidő-kedvezményt biztosít az önkéntes segítségnyújtásra.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!