fbpx

E.ON – Egészségmegóvó felajánlás rászoruló családoknak és segítőiknek

E.ON – Egészségmegóvó felajánlás rászoruló családoknak és segítőiknek

Több mint 2200 liter fertőtlenítő folyadékot ajánlott fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak pandémiás védekezési készletéből az E.ON Hungária Csoport. Az adománnyal a szervezet szociális krízisközpontjaiként üzemelő Jelenlét házainak biztonságos működéséhez járulnak hozzá. A 444 darab ötliteres fertőtlenítő a szeretetszolgálat terepen dolgozó munkatársai és a gondjukra bízott, nehéz helyzetben élő családok, idősek egészségének megóvásához járul hozzá szerte az országban.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai a járvány alatt sem hagyják magukra a kistelepüléseken élő rászoruló embereket, az általuk működtetett Jelenlét pontokra bárki bemehet segítséget kérni. A „terepen” mozogva a jelenlegi járványhelyzetben az alapvető higiénia megteremtése és a vírus elleni megfelelő védekezés elengedhetetlen mind a szeretetszolgálat munkatársai, mind a gondoskodásra szorulók esetében. Az E.ON Hungária Csoport erre gondolva adományozott több mint kétmillió forint értékű fertőtlenítő folyadékot a karitatív szervezetnek. A 444 darab ötliteres kannába csomagolt fertőtlenítőt a vállalat pécsi telephelyéről szállították el a szeretetszolgálat budapesti raktárába, ahonnan az ország számos pontjára jut el az adomány.

Az adomány egy részét a szeretetszolgálat intézményeibe, más részét a kistelepüléseken működő Jelenlét pontokra szállítják, melyek ebben az időszakban szociális krízisközpontként is működnek. A helyi munkatársak segítenek, hogy a rászoruló családok gyermekei is részt vehessenek a távoktatásban, gondját viselik az egyedül maradt időseknek és a fogyatékkal élő embereknek. Sok helyen a Jelenlét pont az egyetlen hely, ahol a bajba jutottak segítséget kérhetnek.

A szeretetszolgálat és az E.ON stratégiai partnerként korábban számos segítő programot dolgozott ki és hívott életre együtt. Az elmúlt évben Magyarországon egyedülálló energiatámogatási programot valósítottak meg, napelemparkot építettek az ország egyik leginkább hátrányos helyzetben lévő településén, Tiszabőn, hogy az így termelt energiából biztosítsák a rászoruló gyermekes családok fűtését. A mintaprogram ötletét az Innovációs és Technológiai Minisztérium is felkarolta.

Korábban a két szervezet közösen állította helyre a veszprémi „pokoli torony” gázellátását, valamint biztonságos és szabályos áramellátást vezettek be a tatabányai mésztelepen, ahol több mint 200 lakásban zajlott veszélyes és szabálytalan áramvételezés. A közös munka során szociális segítő programokkal együtt valósították meg a mérőcseréket és a szükséges fejlesztéseket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!