fbpx

A Samsung olyan megoldásokat keres, amikkel a világ jobb lehet

A Samsung olyan megoldásokat keres, amikkel a világ jobb lehet

A június 14-i workshop előadói között lesznek a Samsung Electronics Magyar Zrt. szakemberei, Vadinszky Tímea és Takács Enikő, akik a vállalat által indított Megoldások a holnapért kihívásról adnak áttekintést. A program tavaly elnyerte az Effekt 2030 díjat A jövő gazdasága kategóriában.

A Samsung és az EdisonKids közösen kereste az ország leginnovatívabb 12 és 18 év közötti diákjait, tanárait és iskoláit, lehetőséget és platformot teremtve számukra, hogy megosszák elképzeléseiket és közösen újratervezzék a jövőt. A vállalat felhívására az ország 27 pontjáról, 61 iskolából, összesen 270 diák pályázott. Az első körön túljutott 50 csapat 180 diákja és tanáraik jövőtervezői órákon vehettek részt, ahol bepillantást nyerhettek a tervezői gondolkodás alapjaiba, prezentációs készségeket sajátítattak el és tanácsokat kérhettek projektjeik továbbfejlesztéséhez. A megmérettetés utolsó fordulójában kiválasztott legjobb 8 csapat mentorok segítségével dolgozhatott tovább ötletének megvalósításán, végül a három nyertes csapat az értékes tapasztalatok mellett komoly nyereményekkel is gazdagodhatott.

A program felépítése és filozófiája nem hasonlított a megszokott tanulmányi versenyekhez, ahol az ötlettől eljutottak a megoldásig, sokkal inkább egy közösségépítő tanulási folyamat volt, ahol a Design Thinking, a visszajelzés kultúra és az együttműködés fejlesztése mellett olyan ismeretekre, készségekre tehettek szert, melyeket a tanárok az oktatási gyakorlatban, a diákok pedig a pályájuk során is alkalmazhatnak. A kihívás különlegessége a szakmai workshopokban, a mentorálásban és a közösségépítésben volt.

A Samsung törekvése, hogy évente egy kihívással támogassa a diákokat a bennük rejlő innovációs potenciál kibontakoztatásában. Célkitűzése legalább 1000 tanárt és diákot bevonni a képzésbe, hogy példaértékű megoldások megtalálását segítse, melyek a technológiát a társadalmi problémák megoldására használják. A vállalat azon dolgozik, hogy a folyamat végén a diákok önállóan is folytassák a közös munkát, az „EdisonTanárok” vezetésével tudásmegosztó műhelyek alakuljanak, melyek a kihívás nélkül is támogatják a helyi közösségeket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!