fbpx

„Igyekszünk előmozdítani a toleranciát és az előítéletek leküzdését”

A Szerencsejáték Zrt. és az Effekteam szakmai együttműködése nem új keletű: a vállalat korábban részt vett és elismerést nyert az egyesület által kiírt társadalmi befektetési díj pályázatán, támogatta a szervezet KÖZÖSSÉG.HATÁS.JÖVŐ. konferenciájának megrendezését, sőt már előadóként is képviseltette magát az éves szakmai rendezvényen. A Szerencsejáték Zrt. most az Effekteam tagságához is csatlakozott, melynek kapcsán Panulin Ildikó szóvivővel beszélgettünk a társaság társadalmi és környezeti szerepvállalásáról.

United Way – A United Way figyelemfelkeltő könyvgyűjtést szervez az értő olvasásért

Az értő olvasás a sikeres felnőtté váláshoz szükséges egyik legfontosabb készség, a továbbtanulás, a kommunikáció, a társadalomban való eligazodás és a munkaerőpiacra lépés alapvető feltétele. Ugyanakkor, a funkcionális analfabetizmus napjainkban egy komplex társadalmi probléma, melynek leküzdésére a United Way Magyarország néhány évvel ezelőtt az értő olvasás fejlesztését célzó országos programot indított. A program keretében a szervezet szeptembertől figyelemfelkeltő könyvgyűjtést hirdet hátrányos térségek iskoláinak támogatására.

SPAR – Mesterséges intelligencia alapú alkalmazással segíti kistermelőit a SPAR

Tovább bővítette kistermelői partnerprogramját a SPAR Magyarország: a Régiók Kincsei révén már több mint 600 új, hazai termék érhető el az üzletek kínálatában. A vállalat ezen felül szakmai támogatást is nyújt partnereinek fejlődésük és piaci pozíciójuk további javításáért, valamint egy új alkalmazást is fejlesztett számukra a hatékonyabb kommunikáció érdekében.

Market – Harmadik fenntarthatósági jelentését adta ki a Market Csoport

A magyar tulajdonú építőipari vállalatok között élenjáróként, harmadik alkalommal készítette el ESG jelentését a Market Csoport. A Deloitte által auditált riportot a nemzetközileg legelterjedtebb GRI szabvány alapján állították össze, a publikálás időpontját pedig előrehozták annak érdekében, hogy megfeleljenek a 2023 végén megjelent ESG törvénynek.

Coca-Cola – A hulladék körforgásáról szóló modulokkal bővül a Coca-Cola #énjövőm platformja

A körforgásos gazdaság alapjairól, és a víz, valamint az energia körforgásáról szóló, online tananyag után a hulladék körforgását bemutató oktatási modulok is elérhetővé váltak a Coca-Cola Magyarország #énjövőm platformján. A most publikált két új modul: A hulladék globális problémája és A hulladékgazdálkodás Magyarországon felveti a hulladék mennyiségi és minőségi kérdéseit, történeti áttekintést ad a hazai hulladékkezelésről, kitér a megfelelő hulladékkezelés gazdasági és környezeti hasznára, bemutatja a nemrég bevezetett visszaváltási rendszert, valamint hasznos gyakorlati tanácsokat ad a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban.