fbpx

Samsung – Digitális karakterekkel fejlesztenék az oktatást a Megoldások a holnapért idei győztesei

A négyhónapos sűrű és izgalmas projektidőszak után végül a budapesti Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium kétfős csapata vihette haza a Megoldások a holnapért fődíját. A Samsung az EdisonKids-dzel együttműködve immár negyedik alkalommal biztosított platformot a fiataloknak, hogy kibontakoztathassák a holnapot formáló ötleteiket. Az idei nyerteseket a jövő oktatásának témája ihlette meg: ők a digitális edukáció átformálásában, egy, a diákokhoz kapcsolt, személyes virtuális mentor megalkotásában látnak nagy lehetőséget.

Tesco – Lezárult a jelentkezés a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjára

Lezárult a jelentkezés az „Ön választ, mi segítünk” programra, melyet a Tesco immár 15. alkalommal hirdetett meg az Effekteam szakmai közreműködésével. Az eddigi fordulókban az áruházlánc összesen több mint félmilliárd forinttal járult hozzá helyi közösségépítő, környezetszépítő, oktatási és képesség-fejlesztő, illetve egészséges életmódra ösztönző kezdeményezésekez, és most újabb 42 millió forintot oszt szét mintegy 150-200 szervezet között.

„Törekvéseink középpontjában a társadalmi felelősségvállalás, a környezetvédelmi elköteleződés és a felmerülő kockázatok mérséklése áll”

A Fővárosi Vízművek az idei évben kezdte meg szakmai együttműködését az Effekteammel, és csatlakozása óta aktívan részt vesz az egyesület tagjai számára szervezett tudásmegosztó eseményeken, tapasztalatcseréken. Brandstätter Gábor fejlesztési, fenntarthatósági és innovációs igazgatóval arról beszélgettünk, hogy a társaság mi mindent – egyedi szemléletmódot, hatékony megoldásokat és jógyakorlatokat – hoz magával a környezeti és társadalmi fenntarthatóság kapcsán, illetve mire számít az egyesület szakmai közösségén belül.