fbpx

Vállalati szakemberek osztják meg tapasztalataikat az ESG kapcsán

Vállalati szakemberek osztják meg tapasztalataikat az ESG kapcsán

Két izgalmas kerekasztal-beszélgetést is figyelemmel kísérhetnek azok, akik ellátogatnak az Effekteam október 5-én tartandó éves szakmai konferenciájára. Az eszmecserék résztvevői olyan nagyvállalati vezetők lesznek, akik személyes tapasztalatokkal, gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek a fenntarthatóság és az ESG különféle területeit illetően. A pódiumbeszélgetéseket követő interaktív kiscsoportos témafeldolgozások során az érdeklődők is feltehetik kérdéseiket és megoszthatják gondolataikat.

A KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. A környezeti, társadalmi kihívásokra adott aktuális és hatékony vállalati megoldások című konferencia korunk egyik legfontosabb témáját, a fenntarthatóság kérdését veszi górcső alá, és azt vizsgálja, hogy a cégek mi mindent tudnak tenni a természet megóvása és a közösségek jólléte érdekében.

A rendezvény keretében tartandó első kerekasztal-beszélgetés arra keresi a választ, hogy napjainkban egy-egy vállalatnak hol van a legnagyobb hatása az ESG (környezeti, társadalmi, vállalatirányítási) területeit tekintve, melyek most a cégek számára a legfontosabb témák és kihívások, és ezekre milyen megoldásokat alkalmaznak. Az eszmecserét Pogány Éda, a Syngenta Magyarország regionális fenntarthatósági és kommunikációs vezetője moderálja. A beszélgetésben részt vesz Bolyán Róbert, az UniCredit Bank Hungary Social Impact Banking vezetője, Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária brand és marketing vezetője, Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője, Liptay Gabriella, a KPMG Hungária marketing és kommunikációs vezetője, valamint Szabó Gyula, az Ökoszolgálat Alapítvány zöld életmód tanácsadója, fenntarthatósági szakértője. A meghívott szakemberek egyebek mellett arról osztják meg tapasztalataikat, hogy az általuk képviselt vállalatnál, illetve iparágban hogyan változott az ESG egyes területeinek a jelentősége az elmúlt években, hol vannak jelenleg a fő hangsúlyok, ezek kapcsán milyen pozitív hatást, változást tudtak elérni, és miben látják a továbblépési lehetőséget.

A második kerekasztal-beszélgetés fókuszában a stakeholderek állnak, és a résztvevők arról fejtik ki gondolataikat, hogy a munkatársak, a beszállítók, illetve a közösségi kapcsolatok (pl. támogatások, önkéntesség) terén náluk most milyen témák, kihívások kerültek előtérbe, és ezekre milyen válaszokat adnak. Az eszmecsere moderátora Schubauer Krisztina, azEXIM Hungary humán erőforrás, marketing és kommunikációs ügyvezető igazgatója lesz. A meghívott szakemberek között szerepel Hevesi Nóra, a Tesco-Global Áruházak kommunikációs vezetője, Horváth Áron, a CBRE Magyarország fenntarthatósági vezetője, Kanyó Roland, a dm marketing és PR menedzsere, Nyilas Orsolya, a Coca-Cola HBC Magyarország külső kommunikációs vezetője és Panulin Ildikó, a Szerencsejáték Zrt. vállalati kommunikációs főosztályvezetője. A résztvevők áttekintést adnak arról, hogy az általuk képviselt vállalatnál, illetve iparágban hogyan változott a különböző stakeholder-csoportok szerepe, jelentősége az utóbbi években, hol milyen elvárásokkal találkoznak, és milyen megoldásokat, jó gyakorlatokat alkalmaznak.

A pódiumbeszélgetéseket követő ún. World café keretében interaktív kiscsoportos témafeldolgozásra kerül sor, ahol az érdeklődők további kérdéseket is feltehetnek a meghívott szakembereknek, illetve elmondhatják saját gondolataikat, tapasztalataikat az elhangzottakkal kapcsolatban. A diskurzust Mokos Katalin szervezeti működésfejlesztő, minősített facilitátor és Faix Kata, a Nemzetközi Facilitációs Szövetség professzionális minősítésű facilitátora, a kelet-közép-európai facilitátori közösség elnöke vezeti.

A konferencia részletes programja és regisztráció: https://effekteam.hu/hatekony-vallalati-megoldasok-a-kornyezeti-tarsadalmi-kihivasokra/

Iratkozzon fel hírlevelünkre!