fbpx

Hatékony vállalati megoldások a környezeti, társadalmi kihívásokra

Hatékony vállalati megoldások a környezeti, társadalmi kihívásokra

A fenntarthatóság korunk egyik legfontosabb és legsürgetőbb kérdése. A vállalatokkal szemben is növekszik az elvárás, hogy működjenek minél fenntarthatóbb módon, és tegyenek a környezeti, társadalmi problémák enyhítése érdekében. A 2023. október 5-én, Budapesten megrendezendő KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. konferencia a jelen és a jövő főbb környezeti, társadalmi kihívásait veszi górcső alá, és áttekintést ad az ezek kapcsán alkalmazott hatékony vállalati megoldásokról, jó gyakorlatokról. Az esemény keretében sor kerül az Effekt 2030 – Az ESG megoldások díjának idei eredményhirdetésére és ünnepélyes átadására is.

„Az EU 2024-től lépcsőzetesen bővülő vállalati kör számára írja elő a környezeti, társadalmi és irányítási elvek szerinti működés kialakítását, és az erre vonatkozó jelentéstétel teljesítését. Ugyanakkor, az ESG kritériumoknak való megfelelés nem csak ezért fontos. A befektetők és a hitelezők, sőt a munkatársak és az ügyfelek is egyre komolyabb elvárásokat támasztanak a cégekkel szemben a fenntartható és átlátható működés tekintetében. Idei éves szakmai konferenciánk éppen ezért a vállalatok környezeti és társadalmi témákban kifejtett hatásaival, aktuális kihívásaival és hatékony megoldásaival foglalkozik” – mondta dr. Molnár Klára, a rendezvényt szervező Effekteam Egyesület igazgatója, szakmai vezetője.

A 2023. október 5-én megrendezendő, KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. A környezeti, társadalmi kihívásokra adott aktuális és hatékony vállalati megoldások című konferencia keretében szó lesz a fenntarthatóság és a jövő kapcsolatáról, és arról, hogy milyen témák, trendek befolyásolják majd a jövőben a cégek működését. Nagyvállalati és üzleti fenntarthatósági vezetők, szakértők osztják meg tapasztalataikat arról, hogy napjainkban az ESG mely területén van a legnagyobb hatása egy-egy vállalatnak, kik a legfontosabb stakeholderek, milyen kihívásokkal szembesülnek mostanában a társaságok, és ezekre milyen válaszokat, hatékony megoldásokat adnak.

A szakmai program után kerül sor az Effekt 2030 – Az ESG megoldások díjának eredményhirdetésére és ünnepélyes átadására. A díjra augusztus 1-jéig nevezhettek a Magyarországon működő nagyvállalatok, kkv-k és startupok, valamint az általuk létrehozott vállalati alapítványok. Bár az idei évben megújultak a nevezési feltételek, a korábbihoz képest így is tovább gyarapodott mind a pályázó szervezetek, mind a beküldött pályázatok száma. A beérkezett programokat ezúttal is ötfős szakmai zsűri értékeli. A testület dönt a nyertesekről és a kategóriánként shortlistre kerülő pályázatokról. Ez utóbbiakra szeptember 18-29. között a nagyközönség is szavazhat és kiválaszthatja az idei közönségdíjas programot. Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadást az október 5-i konferencia záróakkordjaként kísérhetik figyelemmel az érdeklődők.

A konferencián a részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezésre a helyszín befogadó képességének mértékéig, illetve legkésőbb 2023. szeptember 29-ig van lehetőség.

Részletes program és regisztráció: https://effekteam.hu/konferenciak/

Az esemény támogatói:

Arany fokozatú támogatók:

Coca-Cola HBC Magyarország Kft., McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft./ Progress Promotion Kft., Syngenta Magyarország Kft., Szerencsejáték Zrt.

Ezüst fokozatú támogatók:

Auchan Magyarország Kft., E.ON Hungária Zrt., Fundamenta-Lakáskassza Zrt., Samsung Zrt., SPAR Magyarország Kft., UniCredit Bank Hungary Zrt.

Bronz fokozatú támogatók:

dm Kft.

Egyéb támogatók:

Fruit of Care Nonprofit Kft., Klubrádió, SKY Marketing Communications Kft., OTP Bank Nyrt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!