fbpx

Tesco – A Tesco áruházak 90 százaléka adományoz naponta élelmiszert a rászorulóknak

Tesco – A Tesco áruházak 90 százaléka adományoz naponta élelmiszert a rászorulóknak

A Tesco Magyarország számára prioritás az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel működtetett élelmiszermentő programja a jelenlegi, megváltozott körülmények között is zavartalanul működik: a résztvevő áruházak naponta adományozzák a már nem eladható, de még fogyasztható élelmiszert a rászorulóknak. Csak a vészhelyzet kihirdetése óta így összesen 552 ezer kilogramm élelmiszert adtak át jótékony célra. Jelenleg a 201 magyarországi áruházból már 185 vesz részt az élelmiszermentő programban, ezek közül több is az elmúlt hetekben kezdte meg az adományozást.

Az áruházlánc 2014 óta működteti áruházi élelmiszermentő programját, mára a hazai áruházak több mint 90 százalékából ajánlja fel jótékony célra az élelmiszer-felesleget. A Tesco a program elindításától április végéig összesen több mint 65 millió adag ételnek megfelelő mennyiségű, azaz 26 300 tonna adománnyal támogatta a rászorulókat.

A Magyar Élelmiszerbank és a partnerszervezetek visszajelzései alapján sokan kerültek már most is nehéz helyzetbe, az elkövetkező időszakban pedig a támogatásra szoruló családok számának növekedése várható. Éppen ezért jelent számukra nagy segítséget a Tesco áruházakból érkező rendszeres élelmiszer-adomány, amire most minden eddiginél nagyobb szükség van.

A fenntarthatóságra kiemelt figyelmet helyező Tesco egyik célkitűzése, hogy egyetlen falat fogyasztásra alkalmas élelmiszer se vesszen kárba. Az áruházlánc ennek eléréséhez egyrészt a megelőzésre fókuszál, amelynek keretében korszerű folyamatokat használ azért, hogy a lehető legkevesebb árucikk maradjon a polcokon, és váljon ezáltal feleslegessé vagy rosszabb esetben hulladékká. Másrészt évek óta a Magyar Élelmiszerbank Egyesület stratégiai partnereként tesz azért, hogy a még fogyasztható, ám nem eladható élelmiszert jótékony célra ajánlja fel.

További részletek a Tesco élelmiszerpazarlás elleni programjáról: https://bit.ly/38SsAez

A programban részt vevő áruházak térképe: https://bit.ly/38YGMmr

Iratkozzon fel hírlevelünkre!