fbpx

Júniustól augusztus végéig adományozhattak tartós élelmiszert a rászorulóknak a vásárlók a Tesco üzleteiben. Az áruházlánc történetének eddigi leghosszabb adománygyűjtő kampányának apropóját az adta, hogy a koronavírus-járvány sokakat sodort nehéz helyzetbe.

A 10 hetes országos akcióban összesen több mint 24 tonna élelmiszert gyűjtöttek össze a vásárlók. Az adományokat az áruházlánc stratégiai partnere, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület juttatja el azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

A koronavírus-járvány minden eddiginél több családot hozott nehéz helyzetbe. Nekik nemcsak a járvány első hulláma alatt volt szükségük támogatásra, de a talpra álláshoz hosszabb távon is segítségre szorulnak. A Tesco első lépésként tavasszal – gyors segélyként – nagy összegű élelmiszer-adománnyal támogatta a rászorulókat: 42 millió forint értékben tartós élelmiszereket, valamint higiéniai termékeket tartalmazó csomagot juttatott el a nélkülözőknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. Az áruházlánc ezt követően meghirdette rekordhosszú, 10 hetes adománygyűjtő kampányát, amelynek keretében június 19-étől augusztus 31-éig gyűjtötte az adományokat a rászorulók számára. A vásárlók a 201 magyarországi Tesco áruházban kihelyezett adománygyűjtő pontokon adhatták le a rászorulóknak szánt tartós élelmiszereket, mint például rizst, tésztát, cukrot, olajat, lekvárokat, különböző befőtteket és konzerveket, teát, kávét és kakaót is.

A koronavírus-járvány a rászorulók megsegítését minden eddiginél fontosabbá tette. A Tesco a 42 millió forintos tavaszi adomány- és a nyári élelmiszergyűjtés mellett, a járvány miatt vásárlói oldalról jelentkező kihívásokon túl is naponta adományozott élelmiszert a rászorulóknak. A 2014 óta működő élelmiszermentő program keretében, a programban részt vevő áruházak (Magyarországon több mint a Tescók 90%) naponta ajánlják fel az Élelmiszerbankon keresztül az áruházban már nem eladható, de emberi fogyasztásra még tökéletesen alkalmas élelmiszereket jótékony célra. A járvány kirobbanása, azaz március óta a Tesco így közel 1,8 millió kilogramm élelmiszerrel is segítette a nélkülözőket.

A Tesco elkötelezetten támogatja a helyi közösségeket. A nyári rendkívüli tartósélelmiszer-gyűjtést követően idén novemberben 13. alkalommal csatlakozik az Élelmiszerbank hagyományos, karácsony előtt adománygyűjtéséhez is, amelyet az adományokon felül évről évre a termékek értékének 20%-ával is támogat.