fbpx

Sikeres környezeti és társadalmi befektetések a gyakorlatban

Sikeres környezeti és társadalmi befektetések a gyakorlatban

A nők gazdasági szerepvállalásának elősegítése, szemléletformálás az újrahasznosítás népszerűsítése érdekében, egészség- és munkahelyvédelem a pandémia idején és az oktatás digitális átalakításának ösztönzése – néhány az elmúlt év legjobb környezeti és társadalmi befektetései közül, melyeket közelebbről is megismerhettek az Effekteam június 18-i online workshopjának résztvevői.

Az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjának meghirdetéséhez kapcsolódóan az Effekteam rendszerint évente két alkalommal szervez workshopot azzal a céllal, hogy a téma iránt érdeklődő vállalatok betekintést nyerhessenek az előző év legsikeresebb környezeti és társadalmi befektetési projektjeibe. Az idei első, június 11-én megrendezett eseményhez hasonlóan, a június 18-i interaktív programra is az online térben került sor a pandémia miatt, de a résztvevők így is sok hasznos gyakorlati tapasztalatot meríthettek az elhangzott beszámolókból és közvetlenül is feltehették kérdéseiket a meghívott vállalati szakembereknek.

A workshop keretében Apári Gréta, a Budapest Bank kommunikációs munkatársa a Dobbantó Program részleteit ismertette, Csóka Noémi, a Nestlé Hungária kommunikációs és CSV menedzsere a vállalat Újrahasznosítási Kisokos – Te tudod, hova dobd? projektjét foglalta össze, Gara Gábor, a Provident kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója a Provident CARE Program: Vigyázzatok Egymásra, Vigyázunk Rátok! programjáról beszélt és Flakstad Emőke, a Vodafone Magyarország Alapítvány főtitkára a Digitális Iskola Program eredményeiről számolt be.

A prezentációkat követő interaktív beszélgetések keretében a résztvevők közvetlenül feltehették kérdéseiket, tapasztalatokat szerezhettek a felelős közösségi befektetések megvalósításával kapcsolatban, sőt inspirációt gyűjthettek ahhoz is, hogy idén saját projektjeikkel pályázzanak az Effekt 2030 díjra.

A június 11-én és 18-án bemutatott programok mindegyikéről részletes összefoglalók olvashatók itt: Esettanulmány-gyűjtemény

Iratkozzon fel hírlevelünkre!