fbpx

MOL – A MOL is kiveszi a részét a járvány elleni küzdelemből

MOL – A MOL is kiveszi a részét a járvány elleni küzdelemből

Az operatív törzs március 25-i tájékoztatóján jelentették be, hogy a MOL almásfüzitői gyárában fertőtlenítőszerek gyártását kezdték meg. A kiskereskedelemben a következő két hétben lesz elérhető a MOL legújabb terméke.

A MOL által előállított fertőtlenítőszer felület- és bőrfertőtlenítésre egyaránt alkalmas. Az operatív törzzsel közösen szervezik meg az új termék elosztását, először a kiemelt közintézmények, közlekedési vállalatok számára. Ezt követően a nagyüzemi felhasználók kapnak a fertőtlenítőből, amely ezután lesz elérhető a kiskereskedelemben, a következő két hét során. Első körben a MOL-kutakon lehet majd hozzájutni a termékhez.

A napi 50 ezer liter termelés a következő 3 hét során elegendő lesz az egész ország ellátásra a következő 2-3 hónapban − mondta Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

Először az egészségügyi rendszer kap a fertőtlenítőszerből, utána pedig az állami feladatokat ellátó szervezetek. Mindenki más ezután következik – hangsúlyozta Schanda Tamás, az Információs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!