fbpx

Vodafone – Ötödik alkalommal lehet pályázni a Vodafone Digitális Díjra

Vodafone – Ötödik alkalommal lehet pályázni a Vodafone Digitális Díjra

Ismét lehet pályázni a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díjra. A Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy ösztönözze és felkarolja azon innovátorokat, akik digitális fejlesztésekkel kínálnak megoldást a társadalom és a gazdaság legégetőbb problémáira. Az Effekteam szakmai közreműködésével megvalósuló pályázatra magánszemélyek, startupok, non-profit szervezetek és vállalkozások jelentkezhetnek 2023. március 24-ig.

Az elmúlt években összesen több mint 500 pályázat érkezett a Vodafone Digitális Díjra, amelyek közül a Vodafone Alapítvány 36 szervezetet karolt fel és a magyar vállalatok körében egyedülálló módon, összesen 60 millió forint támogatást osztott szét. A szervezők ezúttal is olyan, már meglévő termékeket, szolgáltatásokat és digitális megoldásokat várnak, amelyek a pályázat keretében továbbfejleszthetőek.

A díjra három, korunk problémáira reflektáló kategóriában lehet pályázni:

  • Kis- és középvállalkozások (kkv) digitalizációja: A nehézségekkel teli gazdasági helyzetben a digitalizációnak köszönhetően a kkv-k rugalmasabban reagálhatnak a jövő kihívásaira, versenyképesek maradhatnak és hatékonyabbá, fenntarthatóbbá tehetik a működésüket.
  • FinTech: Ebben a kategóriában a zsűri olyan digitális fejlesztéseket vár, amelyekkel a pénzügyi szolgáltatások egyszerűbbé, gyorsabbá és költséghatékonyabbá tehetők, mindezek mellett a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését szolgálják.
  • Fenntartható energia: A felelős energiafelhasználás és a megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségek kihasználása egyaránt kulcsfontosságú a fenntartható jövő érdekében. Az energiakrízis és az egyre emelkedő energiaárak pedig még sürgetőbbé tették az új megoldások, fejlesztések keresését. Ebben a kategóriában olyan fejlesztésekkel lehet pályázni, amelyek fenntartható módon kínálnak megfelelő energiaellátást vállalkozások számára.

Kész találmányokkal, fejlesztésekkel jelentkezhetnek azok a magánszemélyek, startupok, non-profit szervezetek és vállalkozások, akik megoldásaikon keresztül szeretnének hozzájárulni egy jobb világ megteremtéséhez. A 15 millió forint összdíjazáson túl a győzteseket fél éven keresztül segíti a Vodafone Magyarország Alapítvány, innovációjuk továbbfejlesztése vagy annak megvalósítása érdekében. A zsűri inkubációs különdíjat is kioszt, melynek részeként a szerencsés pályázó teljesértékű tagja lesz a K&H Start it inkubációs programnak.

A pályázat lebonyolítása az Effekteam szakmai közreműködésével valósul meg. A teljes folyamatot az egyesület menedzseli: a pályázat kiírásától és a pályaművek adminisztrációjától kezdve a szakmai előbírálaton át a pályázókkal való kapcsolattartásig. A szervezet végzi a támogatottak beszámoltatását, a beszámolók kiértékelését, illetve az eredményekről és hatásokról szóló összefoglaló riportok elkészítését is.

A díjra 2022. december 16. és 2023. március 24. között lehet pályázni a Vodafone Magyarország Alapítvány online felületén keresztül: https://www.vodafone.hu/vodafonerol/vodafone-a-tarsadalomert#digitalis_dij

Iratkozzon fel hírlevelünkre!