fbpx

Vodafone – Nemzetközi módszerekkel bővíti e-learning képzéseit a Vodafone

Vodafone – Nemzetközi módszerekkel bővíti e-learning képzéseit a Vodafone

Nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva ünnepelte október 5-én a pedagógusok világnapját a Vodafone Magyarország Alapítvány. A SkillsUpload Jr. programban hét páneurópai ország Vodafone alapítványa vesz részt, hogy megosztva egymással tudásukat és tapasztalataikat, hazai szinten alakítsák a digitális kompetenciafejlesztés érdekében működő kezdeményezéseiket. Az együttműködés keretein belül a Vodafone Magyarország Alapítvány E-skola oldalán található, saját fejlesztésű IKT eszközök a tanórán elnevezésű program bővítését tűzte ki célul.

2020 márciusában a járványhelyzet nem várt kihívások elé állította a tanárokat. A tantermek és offline oktatási módszerek világából egyik napról a másikra kellett szembenézniük az online oktatásra való átállás nehézségeivel és alkalmazkodniuk a virtuális tanórák feltételeihez. A digitális otthonoktatásból következő kihívások természetesen nem csak a hazai pedagógusok munkáját nehezítették. Erre a globális problémára megoldást kellett találni. Az elmúlt másfél év világszerte bebizonyította a digitális eszközök oktatásban való kiemelten jelentős szerepét, ugyanakkor rávilágított a digitális kompetenciafejlesztés fontosságára is.

A digitális oktatás a jövőben egyre nagyobb szerephez jut majd az offline oktatásban is. Az oktatási módszerek hatékony fejlesztése és bevezetése érdekében szükségessé válik az együttműködés, a tudásmegosztás és a közös gondolkodás. Ennek érdekében a Vodafone Csoport januárban bejelentette, hogy a Vodafone Group Foundation a következő 5 évben összesen 20 millió euróval támogatja a helyi alapítványok digitális készségeket fejlesztő oktatási programjait. A „SkillsUpload Jr.” program a befektetés részeként jött létre, hét páneurópai ország alapítványának – német, magyar, holland, portugál, román, spanyol és török alapítványok – közreműködésével. A kezdeményezés alapvető célkitűzése, hogy képessé tegye az oktatókat és a diákokat egyaránt a digitális technológiák magabiztos és kreatív használatára, hozzájárulva a 21. századi digitális társadalom kialakításához. A Vodafone Magyarország Alapítvány az elmúlt másfél évben már számos olyan kezdeményezést indított E-skola oldalán, amelyek pedagógusokra, diákokra és szülőkre fókuszáltan szolgálják ezt a célt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!