fbpx

Vodafone Magyarország Alapítvány – Vodafone Orosz-Ukrán Válságkezelő Program

Vodafone Magyarország Alapítvány – Vodafone Orosz-Ukrán Válságkezelő Program

A Vodafone Orosz-Ukrán Válságkezelő Program célja, hogy valós és gyors segítséget nyújtson az Orosz-Ukrán háború hatására menekülni kényszerülő személyeknek. A Program kidolgozásában és végrehajtásában a teljes Vodafone Magyarország és a Vodafone Magyarország Alapítvány tevékenyen részt vett/vesz.

A Program 5 elkülöníthető területen segített eddig, melyek az alábbiak:

  • 1. A Vodafone Global Foundation jóvoltából nagy összegű anyagi támogatásban részesült két Magyarországon működő civil szervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. Továbbá MiFi eszközökkel és korlátlan adatkártyákkal támogattuk a Magyar Baptista Egyházat, a Magyar Vöröskeresztet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, a Migration Aid-et és a Fővárosi Önkormányzatot.
  • 2. A Program keretein belül kihelyezésre kerültek WiFi hotspotok és Mobiltöltő állomások a legfontosabb vasútállomásokra, a BOK csarnokba és határátkelőkhöz.
  • 3. A menekülteket előre feltöltött SIM kártyákkal is segítette a Program, melyekhez a rászorulók díjmentesen juthatnak hozzá bármelyik Vodafone üzletben, a BOK csarnokban és a beregsurányi határátkelőn létesített ideiglenes standoknál.
  • 4. A Program közvetett célja volt a munkavállalók bevonása is, melynek keretein belül számos Vodafone-os dolgozó végzett önkéntes munkát menekültszállón és vasútállomáson.
  • 5. Mindezen felül, egy dolgozói adománygyűjtés is megszervezésre került, melynek keretein belül a dolgozók felajánlhatták havi fizetésük egy általuk meghatározott részét és/vagy tárgyi adományokat is.

További információ a projekttel kapcsolatban:

https://multimedia.vodafone.hu/pdf/lakossagi/sajto/Vodafone_Ukrajnai_segitsegnyujtas_20220308.pdf

Iratkozzon fel hírlevelünkre!