fbpx

Vodafone Magyarország Alapítvány – ÉletMentő

Vodafone Magyarország Alapítvány – ÉletMentő

A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos, hogy olyan kezdeményezések mellé álljon, melyek célja, hogy a technológiát a közjó szolgálatába állítsák. Ilyen, sokak életét meghatározó újítás az ingyenesen letölthető ÉletMentő mobilalkalmazás, melyet 2020 januárjában vezetett be a Vodafone Magyarország Alapítvány az Országos Mentőszolgálattal szoros együttműködésben. 

Az app nem csak gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást a bajbajutottak számára, de számos egyéb kiegészítő funkcióval is bír, melyek hasznosnak bizonyulhatnak a hétköznapokban. Amellett, hogy pontos helymeghatározást tesz lehetővé, és megjeleníti a mentők számára az előre feltöltött egészségügyi adatokat (például gyógyszerallergia, kórtörténet), tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét. Ezen kívül a felhasználók egy elsősegélynyújtó kisokost is találnak az app-ban, amely különböző balesetek esetén végigvezeti őket a helyes segítségnyújtás lépésein (pl. égési sérülés, áramütés, mérgezés, vérzés). Ikonokon alapuló kialakításának köszönhetően pedig az is tudja használni, aki beszédében korlátozva van vagy esetleg nem beszéli a nyelvet.

Az applikáció jelenleg 485 000 letöltésnél jár, de célunk, hogy az okostelefont használók még szélesebb rétege töltse le készülékére, és vegye igénybe a funkciókat szükség esetén. 

További információk a projekttel kapcsolatban >>

Iratkozzon fel hírlevelünkre!