fbpx

A kapcsolati erőszak egy globális szintű, súlyos társadalmi probléma. A statisztikák szerint a nők csaknem fele tapasztalt már lelki vagy verbális erőszakot, 5-ből 1 nő pedig fizikai bántalmazást is átélt a kapcsolatában. Ez a szám a koronavírus megjelenésével csak nőtt, sokan kényszerültek arra, hogy bántalmazójukkal összezárva és a külvilágtól elvágva éljenek, megfosztva így az információtól és a segítségkérés lehetőségétől.

A Bright Sky mobilalkalmazással célunk, hogy egy digitális megoldással lehetővé tegyük az információ gyors és biztonságos elérését, valamint lerövidítsük a professzionális segítségig vezető utat. Az app funkciói: kockázatfelmérő kérdőív, mely segít beazonosítani a tüneteket; információ a kapcsolati erőszak fajtáiról, jellemzőiről; útmutató a bántalmazó kapcsolatból való biztonságos kilépéshez; esettanulmányok; naplózási funkció fotó, videó, szöveg vagy hangfelvétel rögzítéséhez, melyek egy megadott email címre továbbítódnak; egy online biztonsági útmutató, lokalizált információ a segítő szervezetekről és segélyvonalakról; vészhelyzet esetén a 112 közvetlen tárcsázási lehetősége.

A mobilalkalmazás fejlesztésében fő szakmai partnerünk a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, további együttműködő partnereink az Igazságügyi Minisztérium és a Magyar Rendőrség voltak.

További információk a projekttel kapcsolatban.