fbpx

Vodafone – Lovasterápiás Központban segítettek a Vodafone önkéntesei

Vodafone – Lovasterápiás Központban segítettek a Vodafone önkéntesei

A Vodafone Magyarország 30 önkéntese ezúttal a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Lovasterápiás Központjának segített. Felújították a játszóteret, rendbe tették a kertet és az istállót. Az önkéntes napot most is az Effekteam szervezte és koordinálta.  

A nemzetközi Gyerekmentő Szolgálat Lovasterápiás Központja több mint 15 éve működik. A 25 hektáros területen a lovasterápia legkülönbözőbb ágaiban végeznek gyógyító tevékenységet szakembereik.

A Vodafone önkéntes csapata már reggel megérkezett a központba. A csapatok beosztása és az eszközök kiosztása után az önkéntesek hozzáfogtak a játszótéri eszközök felújításához, lefestették a játszótéri játékokat és a padokat, majd rendbe tették a játszótér környezetét is, gazoltak és kertészkedtek. A játszótér mellett található gyógynövény spirál, valamint a gyerekek homokozójának teljes gyomtalanítását is elvégezték.

Az ebéd utáni délutáni program a lovak istállójában folytatódott. Az önkéntesek megtisztították a lovas bokszokat, karámrudakat festettek, és lemosták a központ ablakait is. A kijelölt feladatok elvégzése után a résztvevőket körbe vezették a helyszínen, ahol az egyesület egyik alapítója részletesen beszélt a szervezet működéséről és tevékenységéről.

A résztvevők visszajelzéséből kiderült, hogy a legnagyobb örömöt a lovak jelenléte mellett az okozta számunkra, hogy azonnal látták munkájuk eredményét, így valóban hasznosnak érezték az ott eltöltött időt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!