fbpx

Vodafone – Idén több mint 3000 órát töltöttek önkéntességgel a Vodafone munkatársai

Vodafone – Idén több mint 3000 órát töltöttek önkéntességgel a Vodafone munkatársai

A vállalati önkéntes program keretében összesen 3000 órában végeztek társadalmi munkát a Vodafone munkatársai. A dolgozók számára elérhető 4 önkéntességgel tölthető munkanapon sokan segédkeztek hajléktalanszállón, átmeneti otthon renoválásán vagy állatmenhelyen.

A Vodafone a társadalmi felelősségvállalás jegyében munkatársainak időt és lehetőséget biztosít arra, hogy önkéntes programokban vegyenek részt. A vállalat egyik alapelve, hogy a saját erőforrásból, a közösség érdekében folytatott tevékenységeknek társadalmi, környezeti és vállalatirányítási szempontból is mérhető hatása van. A Vodafone Alapítvány szervezésében megvalósuló önkéntes programok keretében a vállalat minden dolgozója évi 4 napot önkéntes munkára fordíthat.

December 5. az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) kezdeményezésére az önkéntesség nemzetközi napja, amikor az ENSZ az önkéntesség gazdasági és társadalmi fellendülés stratégiai fontosságára hívja fel a figyelmet. A legtöbb nagyvállalat esetében a CSR, vagyis a társadalmi felelősségvállalás jegyében végzett aktivitások szolgálják ezt a célt, arra biztatva dolgozóikat, hogy vállaljanak szerepet a számukra fontos társadalmi ügyekben, ezáltal erősítve a vállalati identitást is.

A Vodafone Magyarország Alapítvány az önkéntes programokat havi rendszerességgel, különböző, akár a munkatársak által javasolt témák mentén szervezi meg. A programok egyrészt a társadalmi felelősségvállalást és az érzékenyítést támogatják, másrészt a csapatszellemet is nagyban erősítik.

2022-ben eddig körülbelül 400 Vodafone-dolgozó, több mint 3 000 óra önkéntes munkát végzett. Segítettek többek között átmeneti szálló renoválásában, főztek hajléktalanszállón, festettek ki óvodát a IX. kerületben és állatmenhelyen is segédkeztek. Az alapítvány a központilag szervezett programok mellett lehetőséget ad a munkatársaknak arra is, hogy saját ötlettel pályázzanak, amelyet aztán a Vodafone önkénteseivel közösen valósíthat meg

Az önkéntes napok mindig egy-egy partnerintézménnyel közös szervezésben valósulnak meg, és a programnak mindig része az adott szervezet bemutatkozása, teret adva így annak, hogy a kollégák mélyebben megismerkedjenek az adott társadalmi üggyel, célcsoporttal.

Az állandó önkéntes programok mellett az alapítvány az akkut, társadalmi és szociális krízisek esetén is lehetőséget biztosít a kollégáknak a segítségnyújtásra. Idén tavasszal az ukrajnai háborús helyzetre reagálva az egyébként önkéntes munkára biztosított 4 munkanapot felső korlát nélkül megemelte. A dolgozói adománygyűjtés mellett a munkatársak helyszíni adományosztással, SIM-kártyák osztásával és a menekült családok átmeneti befogadásával is segítettek.

A fizikai önkéntesség mellett a Vodafone Alapítvány idén újra meghirdette a Pro Bono programot az Effekteam Egyesület szakmai közreműködésével, melynek keretében a munkavállalók szaktudásukkal támogathatják valamelyik nonprofit szervezet tevékenységét. Az oktatás iránt elkötelezett kollégák részt vehetnek a NetGuru Programban is, melynek során iskolai foglalkozást tarthatnak gyerekeknek a biztonságos internethasználat témájában.

A már működő önkéntes programokat a Vodafone Magyarország Alapítvány 2023-ban is folytatni fogja, továbbra is jelentős hangsúlyt helyezve a munkatársak ajánlásaira.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!