fbpx

Vodafone – Az Újpesti Családok Átmeneti Otthonában segítettek a Vodafone önkéntesei

Vodafone – Az Újpesti Családok Átmeneti Otthonában segítettek a Vodafone önkéntesei

A Vodafone Magyarország önkéntesei ezúttal az Újpesti Családok Átmeneti Otthonában segítettek. Felújították az átmeneti otthon játszóterét, festettek és rendbe tették a kertet is. Az önkéntes napot az S.O.S. Krízis Alapítvány együttműködésével ismét az Effekteam szervezte és koordinálta.  

20 éve működik Újpest családi házas környezetében az S.O.S. Krízis Alapítvány legnagyobb intézménye, a 40 fő (12 család) befogadására alkalmas átmeneti otthon. Az ingatlan földszintjén irodák és kiszolgáló helységek találhatók, míg első és második emeletén kerültek kialakításra a lakószobák, közösségi helység, vizesblokkok. Az itt élő 12 család összetétele igen változatos. A különböző méretű lakószobák lehetővé teszik a 2-3 fős családok elhelyezését épp úgy, mint az 5-6 fős, vagy nagyobb létszámú családok elhelyezését is.  Az intézményhez nagy belső udvar, kert és játszótér tartozik.

Az önkéntes nap a feladatok ismertetésével, a csapatok kialakításával és az eszközök kiosztásával kezdődött. Ezután az önkéntesek hozzáfogtak a munkához. Teljesen felújították az átmeneti otthon udvarán található játszóteret, feltöltötték a homokozót, s ezzel hosszú távon járultak hozzá az intézményben tartózkodó gyerekek biztonságos kikapcsolódásához. A játszótér mellett található tárolók is megújultak, így segítve az eszközök tárolását, rendszerezhetőségét és megóvását.

Míg egyesek dolgoztak, mások a közös ebéd elkészítését vállalták, ami után az intézmény vezetője tartott előadást az intézmény működéséről, és ismertette a tevékenységégüket.

Délután az önkéntesek folytatták az udvar rendbetételét, újrafestették a játszótéri faldekorációt, majd a program egy közös faültetéssel is kiegészült.

Az önkéntes napot most is az Effekteam szervezte és koordinálta.  

Iratkozzon fel hírlevelünkre!