fbpx

Vodafone – A Vodafone önkéntesei főztek a Misszió Alapítvány javára

Vodafone – A Vodafone önkéntesei főztek a Misszió Alapítvány javára

Az Effekteam szervezésében a Magyar Élelmiszerbank közreműködésével 250 adag lecsó és desszert került kiszállításra a Misszió Alapítvány javára. A májusi JótéKonyha – Jótékonysági főzés akciót a Vodafone önkénteseinek szerveztük.  

Az önkéntes nap keretében a Misszió Alapítvány javára összesen 250 adag lecsó és desszert került kiszállításra. Az Alapítvány Kispesten üzemelteti integrált hajléktalan ellátó központját, amely nappali melegedő, éjjeli menedékhely és átmeneti szálló szolgáltatást nyújt ügyfelei számára. A főzés közben játékos feladatok kapcsolódtak az ételek elkészítéséhez, amelyek egy csapatverseny formájában színesítették a programot.

A főzés során több olyan feladatot kaptak a résztvevők, amelyek kihívás elé állították a csapatokat. Az önkénteseknek leginkább tetsző feladatok: a ki tud pontosabban kimérni mérleg nélkül 3 dkg hagymát, illetve ki tud a virslikarikákból magasabb tornyot építeni. Az egyik csapatnak sikerült 304 gramm hagymát a mérlegre tenni, ezzel abszolút elsők lettek a feladatban, illetve az egyik önkéntes 20 virslikarika feltornyozásával szerezte meg csapatának a győzelmet. A feladatok legfőképp az élelmiszerpazarlás megelőzésére hívták fel a figyelmet.

A közös ebéd elfogyasztása után az önkéntesek délután a szervezet raktárában összesen 13 000 darab kukorica konzervet címkéztek fel.

A program végén zajló helyszínbejáráson a résztvevők számos kérdést tehettek fel az élelmiszermentés tevékenységéhez kapcsolódóan, amivel sikerült hozzájárulni a témában történő érzékenyítésükhöz. A legtöbb résztvevőt az motiválta a részvételben, hogy tegyenek valami jót a társadalomért, a hátrányos helyzetűekért.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!