fbpx

Vodafone – 20 millió euró digitális készségek fejlesztésére és oktatási programokra

Vodafone – 20 millió euró digitális készségek fejlesztésére és oktatási programokra

A Vodafone Csoport bejelentette, hogy a Vodafone Alapítvány a következő 5 évben 20 millió euróval támogatja a helyi alapítványok digitális készségeket fejlesztő és oktatási programjait. A támogatás a hazai oktatás mellett az Albániában, Csehországban, Németországban, Görögországban, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban tanuló diákokat fogja segíteni. A befektetés 2025-re várhatóan 16 millió tanulót ér el.

A Vodafone Alapítványok jótékonysági és nonprofit szervezetekkel együttműködésben megvalósított programjai lehetővé teszik az emberek számára, hogy a digitális technológiák alkalmazása terén meglévő tudásukat és készségeiket fejleszthessék. Ezáltal az alap- és középfokú oktatásban részt vevő diákok, az oktatásban, foglalkoztatásban és képzésben nem részt vevő fiatalok, valamint az idősek millióit segítik a mindennapokban, egy jobb, digitálisabb jövőt teremtve számukra.

A most bejelentett 20 millió eurós befektetés a következő öt évre oszlik el. Mindez a Vodafone Csoport különböző COVID-19 kezdeményezésekre szánt, 150 millió eurós természetbeni adományain, valamint a Vodafone Alapítvány 10 millió euró értékű befektetésén felül értendő. Ezekre még 2020-ban, a COVID-19-cel kapcsolatos intézkedések sürgősségi szakaszában került sor.

A nemzetközi célokkal összhangban, a Vodafone Magyarország Alapítvány 2015-ben azzal a céllal hívta életre a Digitális Iskola Programot, hogy felszámolják a digitális írástudatlanságot, növeljék a tanárok és a diákok digitális kompetenciáit, és elérhetővé tegyék a hátrányos helyzetű térségek tanulói számára a digitális világ nyújtotta lehetőségeket. A diákokat digitális eszközökkel és edukatív anyagokkal, programokkal segítik, míg a tanárok digitális kompetenciáit e-learning tanfolyamokkal fejlesztik. A Digitális Iskola Program keretein belül az utóbbiak mellett digitális oktatási készségeket fejlesztő kurzust indítottak főiskolai hallgatók számára. Szintén a tanárok munkáját segíti digitális oktatási anyagokkal és jó gyakorlatokkal a Vodafone Magyarország Alapítvány Vodafone AppTára, amely több mint 200 ingyenes oktatási applikációt kínál okostelefonokhoz és tabletekhez, valamint a Digitális Család honlapon elérhető tudásmegosztó platform, a Tanári, melyen több mint 400 digitális óravázlat érhető el. A Digitális Iskola Program országszerte eddig közel 50 ezer diáknak és pedagógusnak nyújtott segítséget.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!