fbpx

Az E.ON munkatársai idén májusban már jártak a tatabányai Móra Ferenc Általános Iskolában, ahol az Effekteam által szervezett önkéntes nap keretében ajánlották fel segítségüket. A lelkes önkéntesek most úgy döntöttek, hogy ismét visszatérnek az intézménybe és folytatják a diákok környezetének megszépítését.

Az E.ON számára fontos, hogy felelős szervezetként tegyen a különböző társadalmi csoportok, helyi közösségek jólléte érdekében. A vállalat arra ösztönzi munkatársait, hogy ajánlják fel fizikai segítségüket, szakértelmüket egy-egy jó cél érdekében. A cég több ezer alkalmazottja sok tízezer órában vállalt már szerepet jótékony célú kezdeményezésekben, köztük az Effekteam Egyesület szervezésében megvalósuló önkéntes programokon.

Május végén az E.ON népes csapata vett részt a tatabányai Móra Ferenc Általános Iskola felújítási munkálataiban. Az önkéntesek közreműködésével megvalósult egy ökotanterem, egy kültéri sakktábla és két sziklakert, megszépült az iskola parkja és sportpályája, a régi lambériák helyére új fali panelek kerültek, illetve magaságyások és ülőkék készültek.

Munkájuk eredményén fellelkesülve, a segítők úgy döntöttek, hogy ősszel ismét ellátogatnak az iskolába és folytatják a megkezdett fejlesztéseket. Az októberi önkéntes nap résztvevői két tantermet és egy lépcsőfordulót lambériáztak ki, két másik teremben átcsiszolták és lefestették a lambériát, illetve egy további helyiségben a radiátorokat és csöveket mázolták újra. A lépcsőfordulóban új festést kapott a korlát és felfrissültek a növények. Ez alkalommal sem maradtak el a kültéri munkálatok: a szabadtéri tanteremben táblák felfúrására, a sportpályán pedig játékok felfestésére került sor.

A megszépült terek látványa nemcsak az E.ON munkatársait töltötte el megelégedettséggel, de az iskola diákjai és tanárai számára is nagy örömet okozott, amikor az önkéntes nap után beléptek az intézménybe.