fbpx

United Way – Pályakezdő fiatalokat támogat a United Way

United Way – Pályakezdő fiatalokat támogat a United Way

Idén is folytatódik a United Way programja, melynek célja a magyarországi pályakezdő fiatalok támogatása. A szervezet Szolnokon is együttműködést indított, hogy segítse a fiatalok sikeres belépését a munkaerőpiacra.

A United Way Magyarország alapvető célja, hogy a fiatalok – az őket megillető esélyegyenlőség elve alapján – megszerezzék a hatékony munkavégzéshez szükséges azon alapkészségeket és kompetenciákat, amelyek segítségével sikeres, pénzügyileg stabil, az álmaikat megvalósító felnőttekké válhatnak.

A United Way egyik szolnoki partnere, a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület 10-30 év közötti fiatalok mentorálásával foglalkozik hosszú évek óta. A szervezet a Szolnoki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Technikummal karöltve vesz részt a pályakezdők sikeres munkaerő-piaci belépését támogató projekt megvalósításában.

A legutóbbi HR Café eseményen a Béres Gyógyszergyár szolnoki munkatársának előadását hallgathatták meg a diákok, akik így betekintést nyerhettek a gyógyszeripari munka világába. Az esemény keretében szó volt a gyógyszergyári karrier lehetőségeiről, a továbbtanulásról és a munkakörülményekről.

A beszélgetés során a munkahelyi környezetre vonatkozó kérdések is terítékre kerültek, és a HR szakértő praktikus tanácsokkal látta el a fiatalokat, hogy mire figyeljenek egy jól megírt önéletrajzban és a személyes interjú során. A program végére a résztvevők nem csak információkkal, de motivációval is gazdagodtak. A közeljövőben pedig újabb HR Café és Vállalkozói Teaház események várnak rájuk, ahol további szakértőkkel és helyi vállalkozókkal találkozhatnak és bővíthetik ismereteiteket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!