fbpx

A társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése iránti elköteleződés jegyében az UniCredit 2018-2019-ben harmadszor valósította meg „Lépj velünk!” programját. Olyan társadalmi vállalkozásokat díjazott, melyek projektje példa lehet más szervezetek számára is a szociális vállalkozás, a munkahelyteremtés és a felzárkóztatás területén. A szakmai zsűri 3 nyertest választott:

  • a romák és nem romák közötti előítéletek lebontásáért dolgozó UCCU Roma Informális Oktatási Alapítványt, akik roma tematikájú városi sétaszolgáltatást indítottak a VIII. kerületben
  • a Vidékért Szociális Szövetkezetet, akik egy elvándorlással és munkanélküliséggel sújtott térségben, Királyhegyesen létrehozott zöldség- és gyümölcsfeldolgozó manufaktúrát működtetve helyi termelőktől szerzik be az alapanyagokat és helyi nőknek teremtenek stabil munkahelyet
  • és az Igazgyöngy Alapítványt, amely egy mélyszegénységben élő település fűtési gondjainak orvoslására hozott létre brikettüzemet.

A díjazottak a pénzügyi támogatáson túl üzletfejlesztési mentorprogramban is részesültek: a program szakmai partnere, a NESsT szakértői és a bank vezető menedzserei 1 éven keresztül önkéntes szakmai mentorokként segítették őket a stratégiai tervezés, az üzletfejlesztés, az értékesítés, a marketing és kommunikáció, valamint a HR területén. Emellett a díjazottak erős médiatámogatást is kaptak, a nyertes szervezetek ismertsége ezalatt jelentősen megnőtt, üzleti kompetenciáik az utánkövetés szerint jelentősen növekedtek a program hatására.

További információk a projekttel kapcsolatban: https://www.youtube.com/watch?v=v5vdMZNXrkU&feature=youtu.be