fbpx

UNICEF – Valentin-napi ajándékozás kicsit másképp

UNICEF – Valentin-napi ajándékozás kicsit másképp

Az UNICEF Magyarország Valentin-napi kampánya arra bíztat mindenkit, hogy idén valami igazán különlegessel lepje meg azt, aki a legfontosabb a számára. A tetszőleges összegért megvásárolt elektronikus képeslapok nem csak megható gesztust jelentenek a megajándékozottnak, hanem hatalmas segítséget is a leginkább rászorulóknak! A humanitárius szervezet a befolyt összegből ugyanis olyan programokat finanszíroz, amelyek a gyermekházasság elleni küzdelmet segítik, és lehetővé teszik a lánygyermekek számára, hogy megélhessék a gyermekkorukat, tanulhassanak és később saját kezükbe vehessék a sorsukat.

A gyerekházasságban nincs semmi romantikus. A kényszer szüli, amelynek okai a szegénységre és nélkülözésre vezethetőek vissza. Az érintett családok számára ugyanis az egyedüli kiutat az jelenti, ha lányaikat hozomány fejében – sokszor már gyerekként – kiházasítják, ez pedig nemcsak a gyerekkorukat rabolja el, de a jövőjüktől is megfosztja őket. Ezek a lányok ugyanis gyakran már serdülőkorukban teherbe esnek, nem ritkán erőszak útján, fiatal koruk miatt pedig nagyobb eséllyel lépnek fel komplikációk a várandósság vagy a szülés során, amelyek mind a saját, mind a magzat egészségét veszélyeztethetik. Ma 650 millió olyan lány és nő él a világon, akiket gyerekként adtak férjhez. 2030-ig további 150 millió lánygyermeket fenyeget a korai kiházasítás veszélye. A kiutat az oktatás és a szemléletformáló programok jelentik.

Az UNICEF Magyarország arra bíztat mindenkit, hogy csatlakozzon Valentin-napi kampányához és támogassa a gyermekházasság elleni küzdelmet. A képeslapküldés négy egyszerű lépésből áll: az UNICEF Magyarország honlapján ki kell választani a támogatás összegét, megadni a megajándékozott nevét és email-címét, majd beírni az egyéni üzenetet, és már lehet is küldeni a Valentin-napi képeslapot. Ezt február 14-én kapja meg a kiválasztott, elektronikus úton.

2000 forint 20 db foglalkoztató füzetet és ceruzákat jelent, amelynek segítségével a kisdiákok írni és olvasni tanulhatnak. Az oktatás a legjobb eszköz a gyermekházasságok számának csökkentésére. Az UNICEF segítségével eddig több mint 34 millió olyan gyereket sikerült visszaültetni az iskolapadba, akik a szegénység vagy más körülmények okán szüneteltetni vagy feladni kényszerültek a tanulmányaikat.

A Valentin-napi kampányról további információ: az UNICEF Magyarország honlapján

Iratkozzon fel hírlevelünkre!