fbpx

UNICEF – Megtalálta új Fiatal Nagyköveteit az UNICEF Magyarország

UNICEF – Megtalálta új Fiatal Nagyköveteit az UNICEF Magyarország

Kiválasztotta Fiatal Nagyköveti Tanácsának új tagjait az UNICEF Magyarország. A tizenéves Fiatal Nagykövetek közreműködnek a szervezet programjaiban, képviselik korosztályuk érdekeit, hangot adnak a gyerekek véleményének és részt vesznek a gyermekjogi ismeretek terjesztésében is.

Az UNICEF egy olyan világ építésében kéri a fiatalok segítségét, ahol minden gyermek biztonságban van az erőszakkal szemben, érvényesülnek a jogaik és kibontakoztathatják a bennük rejlő képességeket. A világ egyik legismertebb gyermekjogi szervezeteként az UNICEF különösen fontosnak tartja a fiatalok bevonását az őket érintő döntésekbe. A Fiatal Nagykövet pozíciót az UNICEF Magyarország 2015-ben hozta létre azzal a céllal, hogy a Gyermekjogi Egyezmény szellemében biztosítsa a gyermekek részvételét a munkájában. Az új tagokat minden évben pályázat útján választják ki, jelenleg 14 fiatal alkotja a Tanácsot.

A 14-21 év közötti Fiatal Nagykövetek részt vesznek az UNICEF Magyarország rendezvényein, programjaiban, panelbeszélgetéseken osztják meg gondolataikat, döntéshozókkal találkoznak, cikket írnak, kampányokban hallatják a hangjukat. Önkéntes munkájuk során alakíthatják a gyermekjogi szervezet tevékenységét és kipróbálhatják magukat új, izgalmas helyzetekben. Nemrég saját Instagram oldalukat is elindították, ahol naprakész információkat osztanak meg aktuális projektjeikről.

Az UNICEF Magyarország Fiatal Nagykövetei: Bellai Zorka Hanna, Cseperkáló Csenge, Diallo-Szabó Jázmin, Gyurkovics Kornél, Joób Klára, Kunos Roxána, Kövécs Laura, Lázár Lili, Ormai Anna, Pege Gyula, Pentz Fanni, Simon Szonja, Szirtes Marcell, Torgyik Éva.

A Fiatal Nagyköveti programot az OTP Junior támogatja.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!