fbpx

Tesco – Újrahasznosítható csomagolásban kaphatók az előre csomagolt Tesco gyümölcsök és zöldségek

Tesco – Újrahasznosítható csomagolásban kaphatók az előre csomagolt Tesco gyümölcsök és zöldségek

Mostantól a Tesco sajátmárkás zöldség-gyümölcs termékei kizárólag lédig kiszerelésben vagy 100 százalékban újrahasznosítható csomagolásban kaphatók. A vállalat ezzel egy újabb termékkategóriát kínál környezetbarát csomagolásban, amellyel még egy lépést tesz annak érdekében, hogy 2025-re minden sajátmárkás termékének csomagolását teljes mértékben újrahasznosíthatóvá tegye. A Tesco 4R csomagolási stratégiájába illeszkedő újítás úgy biztosít fenntartható megoldást, hogy közben nem befolyásolja a termékek árát.

A Tesco sajátmárkás zöldség-gyümölcs termékei ezentúl 100 százalékban újrahasznosítható csomagolásban érhetők el. Az újítás azon zöldség-gyümölcs termékeket érinti, amelyeket az áruházlánc csomagolva értékesít. A fejlesztés a Tesco 4R (Remove – eltávolítás, Reduce – csökkentés, Reuse – újrafelhasználás, Recycle – újrahasznosítás) csomagolási irányelvét követi.

A csomagolásra elsősorban azért van szükség, hogy a zöldség-gyümölcs termékek hosszabb ideig megőrizzék minőségüket és frissességüket, ami hozzájárul az élelmiszer-pazarlás megelőzéséhez. Ezenkívül a csomagolás a mechanikai sérülések ellen is véd, és a vásárlást is egyszerűbbé, kényelmesebbé teszi például azáltal, hogy nem kell lemérni az árucikkeket. A zöldségek és gyümölcsök nagyobb része továbbra is lédig kiszerelésben (ömlesztve) kapható, a termékek szállításához használt összehajtható, zöld rekeszek pedig többször újrahasználhatók, valamint újrahasznosíthatók is, ami az elsődleges és másodlagos csomagolások terén is biztosítja a fenntarthatóságot.

A zöldségek és gyümölcsök új csomagolását a Tesco a lakossági hulladék-újrahasznosítási szabályok figyelembevételével fejlesztette ki, ami azt jelenti, hogy a vásárlók a használt termékcsomagolást a lakóhelyükön található megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe tudják kidobni, így azok biztosan újrahasznosításra kerülnek.

Néhány példa újrahasznosítható csomagolásban kapható Tesco sajátmárkás zöldségekre, illetve gyümölcsökre: A kettesével csomagolt bio cukkini és paprika esetében műanyag zacskó helyett csak papírszalagot használnak. A burgonya csomagolását előre nyomtatott polietilén zacskóra cserélték le, így a teljes csomagolás újrahasznosítható anélkül, hogy a címkét le kellene szedni róla. Az olyan termékek esetében, mint a kivi vagy az avokádó, a műanyag tálcákat papírtálcákkal helyettesítették. Az olyan termékeknél, mint a szőlő, a fedelet hőzárral váltották ki minden csomagoláson. A polisztirolzacskókat teljesen megszüntették az egzotikus gyümölcsök, illetve zöldségek esetében. Minden műanyag csomagolásnál a polisztirol, valamint egyéb, nehezen újrahasznosítható anyagok helyett teljesen újrahasznosítható anyagokat használnak, például a kisméretű zöldségek esetében műanyag tálcákat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!