fbpx

Tesco – Új, családbarát intézkedéseket vezet be a Tesco

Tesco – Új, családbarát intézkedéseket vezet be a Tesco

A Tesco a kiskereskedelmi szektorban kiemelkedő családbarát, valamint a munkába való fokozatos visszatérést támogató intézkedéseket vezet be. A nyáron érvénybe lépő csomag révén a szülők, nevelőszülők, családot tervezők, valamint a hosszantartó betegség után visszatérő kollégák a törvényi előírásokon túlmutató támogatásban részesülnek.

A különböző életszakaszban járó munkatársak eltérő igényeire reagálva a Tesco idén a női, a rokonaikról gondoskodó, valamint a megváltozott munkaképességű kollégáira fókuszál, hogy minél jobb munkahely lehessen számukra. Az áruházlánc ezért nyáron új, családbarát, illetve a munkába való fokozatos visszatérést támogató intézkedéscsomagot vezet be, amelyet négynapos Sokszínűségi Hét elnevezésű programjának keretében jelentett be. Az eseménysorozat a sokszínűség és befogadás különböző nézőpontjaival foglalkozik, hogy több szemszögből is megmutassa az egyéniségben és az egyediségben rejlő pozitívumokat, ezzel is előmozdítva a tiszteleten és egyenlő bánásmódon alapuló munkahelyi környezet megteremtését.

A Tesco új, családbarát intézkedései között szerepel a fogantatási támogatás, a nevelőszülői támogatás, az örökbefogadási szabadság, az apasági szabadság, a nem fizetett szülői szabadság és a szabadság gyász esetére. Egy hosszantartó betegség után a munkába való visszailleszkedés testileg és lelkileg is nehézségekkel járhat, ezért az áruházlánc a súlyos betegség vagy sérülés után visszatérő kollégákat is segíteni fogja azzal, hogy a munkába állást követő 4 hétben munkaidejük felében kell csak dolgozniuk, miközben teljes munkaidős bért fizet nekik.

A vállalat új intézkedései a korábbi években bevezetett támogatások körét bővítik ki, amelyek a különböző élethelyzetben lévő kollégáknak nyújtanak hasznos segítséget. Ilyen például az elsőosztályosok szüleinek járó extra szabadnap az iskolakezdés napjára; a családalapításra készülő, illetve családos kollégákat támogató TescoMoms program; a munkatársak gyerekeinek szervezett ingyenes nyári táborok; az életvezetési, lelki, pénzügyi és jogi segítséget nyújtó, ingyenesen igénybe vehető Tesco Munkavállalói Támogatóprogram; a rászoruló kollégákat támogató Tesco Angyal Alapítvány; a veszélyeztetett csoportba tartozó munkatársaknak járó fizetett távollét a járvány kritikus időszakaiban; vagy a kollégák gyerekeinek biztosított 200 darab táblagép, amivel a cég a járvány alatti otthoni tanulást segíti.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!