fbpx

Tesco – Szünidei támogatást nyújt munkatársainak a Tesco

Tesco – Szünidei támogatást nyújt munkatársainak a Tesco

Ez a nyár más, mint a többi. Az óvatosság és a biztonság minden eddiginél fontosabb, de hogy a járványhelyzet ne árnyékolja be teljesen a nyári napsütést, a Tesco több mint 75 millió forint értékben biztosít szünidei támogatást munkatársainak. Félezer tescós gyermek szülei extra SZÉP-kártya-juttatást kapnak, amit állatkerti, vidámparki, strand, múzeumi és más kulturális programok belépőire tudnak felhasználni. Az áruházlánc alapítványán, a Tesco Angyalon keresztül pedig további tehetséges tescós gyermekek képességfejlesztő táborozását is segíti.   

A Tesco hagyományosan szervez nyári tábort munkatársai gyermekeinek, ám a koronavírus járvány miatt idén „Tesco Szünidei Segítség” néven pályázatot hirdetett, amelyre összesen 533 rászoruló kolléga jelentkezett. Ők július folyamán mindannyian megkapják az egyenként 45 ezer forint értékű SZÉP-kártya-juttatást, amit a nyári családi kikapcsolódásokhoz használhatnak fel. Az áruházlánc emellett fiatal tehetségek tudás- és képességfejlesztő táborozásához is hozzájárul a Tesco Angyal Alapítványon keresztül, valamint pénzügyi támogatást biztosít azoknak az 5-16 év közötti gyermekeket nevelő munkatársaknak, akik a Szünidei Segítség programba nem kerültek be.

A több mint 25 millió forintnyi szünidei támogatás mellett a Tesco egyéb formában is igyekszik élménydússá varázsolni munkatársai számára a nyarat. Az áruházlánc összesen 53 millió forint értékben ajándékozott kedvezménykupont a kollégáknak, ezzel is megköszönve járvány alatti helytállásukat. A cafeteria juttatás összegét pedig minden munkatársa számára megemelte az év végéig: miután a kormány meghosszabbította a szociális hozzájárulás adómentességét, a Tesco úgy döntött, hogy az adóteher-csökkentésből származó összeget továbbra is a munkavállalóinak adja.

A járványhelyzetre, illetve a szünidei időszakra való tekintettel a Tesco továbbra is biztosítja az iskolás korú gyermeket nevelő kollégáknak kölcsönzött, tanulást segítő tabletek használatát, valamint lehetővé teszi a központi iroda munkatársainak az otthoni munkavégzést. Az irodába bejárni kívánó szülők gyerekeinek pedig gyermekmegőrzést is biztosít.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!