fbpx

Tesco – Rekord összegű támogatás a rászoruló gyermekek felzárkóztatására

Tesco – Rekord összegű támogatás a rászoruló gyermekek felzárkóztatására

Több mint 50 millió forint gyűlt össze a Tesco áruházakban értékesített adománykuponokból az Ökumenikus Segélyszervezet egész éves Kapaszkodó programjának támogatására. Az áruházlánc vásárlói ezzel több mint 30%-kal túlszárnyalták a tavalyi eredményeket, a befolyt összeg pedig 10 ezer gyermek egyheti étkezését fedezi vagy 5 ezer gyermeknek biztosít közösségi élményt.

Május 13. és június 16. között összesen több mint 200 ezer adománykupont értékesítettek a Tesco munkatársai az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó programjának kedvezményezettjei támogatására. Az ország legnagyobb adománygyűjtő csapataként a Tesco áruházak vásárlói ezáltal összesen több mint 50 millió forinttal támogatják a szervezet egész éves munkáját, amelynek keretében több mint 3000 nehéz helyzetben lévő gyermek felzárkóztatását segíti.

A legtöbb, összesen 11 ezer adománykupon a mátészalkai Tesco hipermarketben kelt el, és egy híján ugyanannyit (5149, illetve 5148 darabot) vettek a budapesti Megapark üzletbe, valamint a mosonmagyaróvári Szent István király u. 44. szám alatti Tesco Expresszbe betérők, akik így a második, illetve harmadik legnagyvonalúbb adakozók a Tesco hálózatban.

„15 éve veszünk részt stratégiai partnerünk, az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtő akcióiban, hogy munkatársainkkal és vásárlóinkkal együtt támogassuk a hátrányos helyzetű gyermekek esélyeinek kiegyenlítését. Rendkívül nagy öröm számunkra, hogy a tavalyi 38 millió forintos támogatást jelentősen túlszárnyalva idén több mint 50 millió forinttal járulhatunk hozzá a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez. Köszönöm vásárlóinknak és kollégáimnak azt a hatalmas önzetlen támogatást, amely lehetővé teszi, hogy a szervezet különféle formában nyújtson kapaszkodót az év során a gyermekeknek. Hogy ez mekkora segítséget jelent, azt jól mutatja, hogy az összeg 3333 gyermek egyhavi fejlesztő foglalkozását vagy akár 10 ezer gyermek egyheti étkezését biztosítja”– mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!