fbpx

Tesco – Lezárult a jelentkezés a Tesco 42 millió forintos támogatására

Tesco – Lezárult a jelentkezés a Tesco 42 millió forintos támogatására

Közel 490 millió forint támogatás több mint 1900 helyi projektre, 29 milliónál is több vásárló szavazatai alapján – itt tart most a Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programja, mely az Effekteam Egyesület szakmai közreműködésével valósul meg. Az október 9-én elindult 14. forduló során az áruházlánc további 42 millió forintot biztosít mintegy 180 újabb helyi kezdeményezésre. A pályázati anyagok benyújtására – meghosszabbított határidővel – november 10-ig volt lehetősége a helyi közösségeknek.

A vásárlók az eddig már lezajlott 13 forduló alatt több mint 29,6 millió zsetonnal szavaztak a lakóhelyük közelében élő közösségek támogatásáról a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjában. A voksokkal a döntésben részt vevők 1903 pályázati projekt kivitelezéséhez járultak hozzá, melyekhez az áruházlánc biztosított közel 490 millió forintos forrást.

A Tesco pályázatára olyan helyi szervezetek, baráti közösségek, alapítvánnyal nem rendelkező bölcsődék, óvodák és iskolák, továbbá nonprofit kis- és középvállalkozások, akár társasházak és lakásszövetkezetek jelentkezhettek, akik kezdeményezésükkel a helyi közösség életének fejlődéséhez szeretnének hozzájárulni. A program különlegessége abban rejlik, hogy az aktuális fordulóban rendelkezésre álló pénzügyi keret elosztását a Tesco a helyben élő vásárlókra bízza, ők tudják ugyanis a leginkább megítélni, hogy az előzsűrizett kezdeményezések közül melyiket tartják a támogatásra legérdemesebbnek. Szavazataik alapján a körzetben első helyezett 400 ezer, a második legtöbb voksot gyűjtő 200 ezer, míg a harmadik 100 ezer forintos támogatásban részesül.

„A Tesco működésének egyik fontos pillére a közösségek segítése olyan helyi szervezeteken keresztül, amelyeknek nehézséget jelent a források megszerzése. 197 áruházunkkal országszerte jelen vagyunk a helyi közösségek életében, és örömmel támogatjuk évek óta a környéken élők számára fontos ügyek megvalósítását. A sok kicsi sokra megy elvét követve évente kétszer kiírt pályázati programunkon keresztül minden fordulóban 100-200 pályázót támogatunk egyenként pár százezer forinttal, hogy minél többen kapjanak esélyt egy-egy olyan cél megvalósítására, mint például játszótér vagy óvodaudvar felújítása, táborok vagy hátrányos helyzetűeknek szóló foglalkozások szervezése, kreatív oktatóprogramok kivitelezése. Büszke vagyok rá, hogy az idei jelentkezésekkel várhatóan túl fogjuk lépni a bűvös 2000-es számot, és izgatottan várom, hogy a 2023-as évben ki lesz a szerencsés 2023. pályázónk” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője

Az aktuális fordulóban november 10-ig lehetett benyújtani a jelentkezést a program honlapján keresztül. A beérkezett pályázatokat ezúttal is az Effekteam Egyesület független szakértői bírálják el, valamint választják ki, hogy mely kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. Ezt követően, 2024. január 15. és február 11. között a Tesco vásárlói voksaikkal dönthetnek arról, hogy melyik kezdeményezés mennyi támogatást kapjon. A független szakértők szakmai szempontok (kidolgozottság, innovativitás, kreativitás és fenntarthatóság) alapján egy vagy akár több pályázót további különdíjra javasolnak, amelynek nyertesét a szavazási időszak elindulásával egyidőben hirdeti ki a Tesco.

A korábbi győztes pályázatokkal kapcsolatos további információ itt olvasható: www.tesco.hu/kozosseg

Iratkozzon fel hírlevelünkre!