fbpx

Tesco – Közel félmilliárd forintból vehetik ki részüket a helyi szervezetek a Tesco programjában

Tesco – Közel félmilliárd forintból vehetik ki részüket a helyi szervezetek a Tesco programjában

Az elmúlt években a Tesco közel 450 millió forint támogatást nyújtott 1742 helyi szervezetnek 323 magyarországi településen az Effekteam Egyesület szakmai közreműködésével megvalósuló „Ön választ, mi segítünk” program keretében. A május 5-én lezárult 13. fordulóban újabb 42 millió forintra pályázhattak a közösségek, ezzel közel 500 millió forintra nő a program támogatási összértéke, melyből további mintegy 180 szervezet részesülhet. A legkreatívabb, leginnovatívabb pályázatokat a Tesco ezúttal is különdíjjal jutalmazza.

A Tesco pályázatára olyan helyi szervezetek, baráti közösségek, alapítvánnyal nem rendelkező bölcsődék, óvodák és iskolák, továbbá nonprofit kis- és középvállalkozások, akár társasházak és lakásszövetkezetek jelentkezhettek, akik kezdeményezésükkel a helyi közösség életének fejlődéséhez szeretnének hozzájárulni. A program különlegessége abban rejlik, hogy az aktuális fordulóban rendelkezésre álló pénzügyi keret elosztását a Tesco a helyben élő vásárlókra bízza, ők tudják ugyanis a leginkább megítélni, hogy az előzsűrizett kezdeményezések közül melyiket tartják a támogatásra legérdemesebbnek. Szavazataik alapján a körzetben első helyezett 400 ezer, a második legtöbb voksot gyűjtő 200 ezer, míg a harmadik 100 ezer forintos támogatásban részesül.

A Tesco vásárlói 12 forduló alatt több mint 27,6 millió zsetonnal szavaztak a lakóhelyük közelében élő közösségek támogatásáról a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjában. A voksokkal a döntésben részt vevők 323 magyarországi település 1742 pályázati projektjének kivitelezéséhez járultak hozzá, melyekhez az áruházlánc biztosított közel 450 millió forintos forrást.

Az aktuális fordulóban május 5-ig lehetett benyújtani a jelentkezéseket a program weboldalán keresztül. A beérkezett pályázatokat az Effekteam Egyesület független szakértői bírálják el, valamint választják ki, hogy mely kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. Ezt követően, július 10. és augusztus 6. között a Tesco vásárlói voksaikkal dönthetnek arról, hogy melyik kezdeményezés mennyi támogatást kapjon.

A program korábbi fordulóihoz hasonlóan, ezúttal is az Effekteam Egyesület menedzseli a teljes pályázati folyamatot a pályázat kiírásától és a projektek adminisztrációjától kezdve a szakmai előbírálaton át, a pályázókkal való kapcsolattartásig. Az egyesület független szakértői választják ki a szavazási szakaszba továbbjutó projekteket, majd a pályázat lezárultát követően szintén a szervezet végzi a támogatottak beszámoltatását, a beszámolók kiértékelését, valamint az eredményekről és hatásokról szóló riportok elkészítését.

A jelentkezéssel, valamint a korábbi győztes pályázatokkal kapcsolatos további információ itt olvasható: www.tesco.hu/kozosseg

Iratkozzon fel hírlevelünkre!