fbpx

Tesco – Fenntarthatósági konferenciát rendez a Tesco

Tesco – Fenntarthatósági konferenciát rendez a Tesco

A Tesco számára prioritás az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem, ezért nemcsak mindennapi tevékenységével, de szemléletformálással és a jó gyakorlatok megosztásával is igyekszik elősegíteni, hogy minél kevesebb étel végezze a szemétben. A társaság október 5-én ismét megszervezi fenntarthatósággal kapcsolatos online konferenciáját, amelyhez – előzetes regisztrációt követően – minden érdeklődő ingyenesen csatlakozhat az interneten keresztül.

Ha nem változtatunk életmódunkon, 2030-ra az élelmiszer tehető majd felelőssé a legnagyobb arányú károsanyag-kibocsátásért. Világszinten az üvegházhatású gázok 10%-ának termelődését a szemétben landoló ételek okozzák. Számos szervezet küzd a fenntartható élelmiszer-termelésért, valamint a termőföldtől az asztalig vezető út során keletkező élelmiszerpazarlás ellen. Az eredményesség érdekében azonban szükség van a problémák és kihívások azonosítására és megértésére, tudatos és elkötelezett fellépésre, valamint a jó gyakorlatok megosztására is.

A Tesco október 5-én 10.00 és 11.45 között online megrendezendő fenntarthatósági konferenciájának résztvevői ezeket a témákat járják körbe a meghívott vendégek segítségével. A rendezvény a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamarával közös szervezésben és a Brit Nagykövetség közreműködésével valósul meg. Az érdeklődők számára a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz között. További információ és jelentkezési lehetőség ezen a linken található: https://bcch.com/?page_id=2997

Iratkozzon fel hírlevelünkre!