fbpx

A Tescónál több ezer munkatárs fáradhatatlanul dolgozik minden nap azon, hogy mindenki számára élelmiszert biztosítson a jelenlegi rendkívüli körülmények között is. Ők mindannyian elismerést, megbecsülést és köszönetet érdemelnek.

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy kollégáink működésünk valamennyi területén kitartóan és megfeszítetten dolgoznak azon, hogy mindenki számára biztosítsuk az élelmiszerellátást még a legváratlanabb körülmények között is. Szeretnék külön köszönetet mondani az áruházainkban és a logisztikai központjainkban dolgozó munkatársaimnak, valamint a Tesco Online Bevásárlás szolgáltatását ellátó kollégáimnak. A köszönetnyilvánításon túl nagy örömmel jelentem be, hogy márciusban és áprilisban elismerő bónusszal* is jutalmazzuk a frontvonalban, azaz az áruházakban, az online üzletágban és az elosztó központokban dolgozó munkatársaink erőfeszítéseit” – mondta Pártos Zsolt, a Tesco Magyarország ügyvezető igazgatója.

A megnövekedett vásárlói kereslet kielégítése érdekében a Tesco több száz új, ideiglenes munkavállalót toborzott, akik közül többen már munkába is álltak.

„Az áruházlánc minden egységében bevezetett olyan intézkedéseket, melyek célja, hogy növeljék a vásárlók és a kollégák biztonságát (például emeltük a takarításra vonatkozó elvárásokat, elrendeltük a kosarak, bevásárlókocsik és egyéb felületek gyakoribb tisztítását, megnöveltük a kézfertőtlenítő rendelés mennyiségét és gyakoribb szünetekkel gondoskodunk róla, hogy kollégáinknak lehetősége legyen a minél gyakoribb kézmosására, fertőtlenítésre). Áruházainkban új intézkedéseket is bevezettünk, amik elősegítik az ajánlott távolság megtartását sorban állás közben és a pénztáraknál, tájékoztató anyagokat helyeztünk ki, az áruházi rádiókban folyamatosan felhívjuk a figyelmet a higiéniás szabályok fontosságának betartására, változtattunk az online bevásárlás házhozszállítás működésén, legutóbb pedig úgy döntöttünk, hogy átmeneti plexi falakat helyezünk el a pénztáraknál” – magyarázta Pártos Zsolt. Ezeket a plexi falakat a Tesco a lehető leghamarabb kihelyezi. A logisztikai központokban ugyancsak extra intézkedéseket vezetett be a Tesco, hogy ez a terület is mindenki számára biztonságos legyen.

Az áruházlánc mindenben követi a kormány és az egészségügyi hatóságok előírásait és javaslatait, és mindent megtesz, hogy csökkentse a megfertőződés kockázatát.

*A kifizetések összege maximum bruttó 40 000 forint, amely 176 ledolgozott aktív munkaóra után jár, és a ledolgozott órákkal arányosan változhat.