fbpx

Tesco – Elstartolt a Tesco nyári élelmiszeradomány-gyűjtő akciója

Tesco – Elstartolt a Tesco nyári élelmiszeradomány-gyűjtő akciója

Elindult a Tesco legújabb, közel egy hónapon át tartó élelmiszeradomány-gyűjtő akciója, amellyel a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve a nehéz helyzetben élőket kívánja segíteni az áruházlánc. Az akció keretén belül a vásárlók 148 magyarországi Tesco áruházban, valamint online bevásárláskor adományozhatnak tartós élelmiszert a rászorulók számára.

A nyári élelmiszergyűjtő akció augusztus 2-től augusztus 29-ig tart az ország 148 Tesco áruházában, míg az online adakozásra augusztus 3. és augusztus 31. között van lehetőség a Tesco Otthonról online bevásárló szolgáltatásban. Az akció során a Tesco tartós élelmiszereket gyűjt, így például rizst, tésztát, cukrot, olajat, lekvárt, különböző befőtteket, illetve teát, kávét és csokit is. Az áruházakban az adományozásra szánt árukat a kasszasoron kívül kialakított gyűjtőpontokon adhatják le a vásárlók.

Azok, akik online szeretnének hozzájárulni a gyűjtéshez, online bevásárlásuk során tehetnek a virtuális kosarukba 1000, 2000, illetve 3000 forint értékű adománycsomagot, amelyet majd a Magyar Élelmiszerbank vált be termékekre. A felajánlott élelmiszereket a Tesco stratégiai partnerén, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül juttatja el azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

A Tesco az élelmiszergyűjtő akciókon túl is folyamatosan támogatja a rászorulókat, például a még fogyasztható, de már el nem adható élelmiszer napi adományozásával. Idén összesen közel 2 185 tonna élelmiszert adott át az áruházlánc a napi élelmiszermentő programjában, ami több mint 5,2 millió adag ételnek megfelelő mennyiséget jelent. A nyári tartósélelmiszer-gyűjtő akció az áruházlánc közösségek iránti elkötelezettségét mutatja. Az áruházlánc rendszeresen részt vesz a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi élelmiszergyűjtő akciójában is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!