fbpx

Tesco – Egy hétvége, közel 500 000 adag étel a rászorulóknak – a Tesco ismét csatlakozott az Élelmiszerbank kampányához

Tesco – Egy hétvége, közel 500 000 adag étel a rászorulóknak – a Tesco ismét csatlakozott az Élelmiszerbank kampányához

A Tesco évek óta támogatja a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Karácsonyi Adománygyűjtő akcióját, így idén is csatlakozott a megmozduláshoz, melynek keretében a vásárlók a múlt hétvégén közel 200 tonna élelmiszeradománnyal járultak hozzá a rászorulók karácsonyához. Az áruházlánc – ahogy a korábbi években, úgy idén is – támogatja az Élelmiszerbank tevékenységét az összegyűlt adományok értékének 20 százalékával, azaz további 21,5millió forinttal.

A Tescónál már hagyomány, hogy karácsony közeledtével a vásárlók és a munkatársak is segítenek szebbé varázsolni a hátrányos helyzetben élők ünnepét. Idén november utolsó hétvégéjén (november 22-24.) adhatták át a tartósélelmiszeradományaikat azok, akik a hétvégi nagybevásárlás során a nélkülözőkre is gondoltak, és tettek a kosarukba egy-egy extra csomag cukrot, lisztet, étolajat, bébiételt vagy épp édességet. A gyűjtés országszerte 161 Tesco áruházban zajlott, és az áruházlánc önzetlen vásárlóinak és munkatársainak köszönhetően 39.759 kg cukor, 35.783 kg liszt, 23.855 kg rizs, 11.928 kg konzerv, 21.708 kg tészta, valamint 17.891 kg édesség, 1987 kg bébiétel, 22.276 l tej, valamint 22.634 l étolaj gyűlt össze a hétvége során, melyek hátrányos helyzetben élők asztalára kerülhetnek. A termékek összértéke több mint 107 millió forint, melynek 20 százalékával, azaz további 21,5 millió forint pénzadománnyal járul hozzá az áruházlánc az egyesület munkájához.

A Tesco által felajánlott összegből az Élelmiszerbank nemcsak az ünnepek alatt, hanem az év többi napján is biztosítani tudja az adományok eljuttatását a rászoruló családok számára, jelentős segítséget nyújtva azoknak, akiknek sokszor a napi étkezésekhez szükséges élelmiszerek beszerzése is nehézséget okoz. Az akció sikerességét jól jelzi, hogy évről évre egyre nagyobb mennyiségű tartósélelmiszeradomány gyűlik össze a vásárlóknak és a Tesco munkatársainak köszönhetően, a tavalyi 196 tonnánál idén 2 százalékkal több, közel 200 tonna felajánlás gyűlt össze.

„Hálásak vagyunk vásárlóinknak, hogy évről-évre egyre több élelmiszert ajánlanak fel a nehéz helyzetben élők számára, mi pedig így egyre nagyobb összegekkel támogathatjuk az Élelmiszerbank munkáját. Jó érzéssel tölt el, hogy emellett önzetlen és segítőkész munkatársaink is vannak, akik idén is bebizonyították, hogy a kevésbé szerencsés embertársaik támogatása fontos számukra. Sokan közülük önkéntesként is segítették az adománygyűjtést és több áruházi, valamint irodai csapat maga is ajánlott fel tartós élelmiszereket a kezdeményezésben. Nekik ez úton is köszönöm a nemes célhoz való hozzájárulásukat, ismét megmutattuk, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes” – mondta Pártos Zsolt, a Tesco Magyarország ügyvezető igazgatója.

Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke elmondta: „A sok kicsi sokra megy elv működését évről-évre tapasztaljuk, amikor a Tesco vásárlói és munkatársai jótékony hozzáállásuknak köszönhetően nemcsak maguknak, de a kevésbé szerencsés helyzetben élő embertársaiknak is bevásárolnak, hatalmas mennyiségű élelmiszerrel téve szebbé az ő karácsonyukat. Óriási segítség ez a rászorulóknak, hiszen akad, akiknek a napi betevőt is kihívás beszerezni, így azonban ők is jóllakottan várhatják az ünnepeket. Az adományozott élelmiszerekből számos hátrányos helyzetű családot tudunk támogatni, a Tesco által felajánlott 21,5 millió forint pedig egész évben segítséget nyújt szervezetünknek, hogy élelmiszert juttassunk el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.”

Iratkozzon fel hírlevelünkre!